Zadovoljna.si
Bircher-Benner musli

Recepti

RECEPT: Klasični Bircher-Benner musli

LSŽ
29. 12. 2009 12.15
0

Za zdrav začetek novoletnega dne si privoščite musli. Švicarski zdravnik Maximilian Bircher-Benner si je musli zamislil, da bi pomagal svojim pacientom.

Bircher-Benner musli
Bircher-Benner musliFOTO:

Sestavine za 1 osebo

1 pest bio ovsenih kosmičev
½ bio jabolka
sok ¼ limone
1 žlica hojevega (ali drugega) medu
ščep zdrobljenih mandljev (ali drugih oreščkov, ki jih imate na zalogi)
ščep rozin ali drugega suhega sadja
2 žlici navadnega jogurta

Najprej zavremo vodo za čaj. Zunaj se dela dan in v bistvu nismo nič lačni. Pa vseeno: kosmiče dajmo v lepo belo skodelo, prelijmo jih z vrelo vodo in pustimo, da se 5 minut namakajo. Medtem si naredimo čaj, ki ga srebamo med pripravo kosmičev. Ko so kosmiči lepo mehki in voljni, jih malo pomešamo, čez naribamo pol jabolka, kar tako z lupino vred, nakar čez to stisnemo četrt limone (ali več, pač po okusu) in osladkamo z žlico hojevega medu (ta je zakon). Potresemo z zdrobljenimi mandlji in rozinami, če jih imamo radi, nakar prelijemo z 2 žlicama jogurta. Dobro premešamo in obliznemo medeno žlico. Če hočemo, lahko zdaj vse skupaj potresemo s sezonskim sadjem, kako narezano banano, jagodami, malinami, melono ...

Za še več izvirnih kuharskih receptov si poglejte tedensko oddajo Ljubezen skozi želodec, kjer vam bosta zakonca Valentina Smej Novak in Luka Novak dala še kakšen namig za novoletni jedilnik.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493