Zadovoljna.si
obupana ženska

Brane, pomagaj!

'Znašla sem se v situaciji, v kateri ogromno prejokam ...'

Brane Kastelic
13. 09. 2019 07.46
1

Brane, živijo! Znašla sem se v situaciji, v kateri ogromno prejokam in se počutim nesrečno. Bom kar povedala svojo zgodbo. S svojim nekdanjim fantom sem bila v razmerju leto in pol. Razšla sva se, ker sem ga imela preveč rada in bila preveč posesivna. Naj obrazložim: fant veliko dela v tuijini, veliko je odsoten, včasih tudi po tri tedne. Leto in pol sem ga zvesto čakala. Seveda sem zaradi njegove službene odsotnosti z njim želela preživeti vsaj konce tedna. Po letu zveze pa se je spomnil, da potrebuje en dan v tednu zase, torej soboto. Seveda se s tem nisem strinjala, saj sem želela biti vsaj konec tedna v njegovi družbi. Veliko sva se prepirala okoli tega, nato pa me je pustil, saj je rekel, da sem zanj preveč posesivna. Kakšen mesec že nisva bila več skupaj, nato pa sva se srečala v enem izmed okoliških lokalov. Vedno je gledal v mojo smer, ko pa sem odhajala, me je pogledal in se mi nasmejal. Jaz, trapa, sem mu že takoj naslednje jutro pisala na Facebook. Še isti dan sva se dobila, seksala in rekel mi je, da si ponovno želi poskusiti biti v zvezi z menoj. Seveda sem se takoj strinjala. Od tega je minil kakšen mesec, ampak stvari se mi zdijo zelo čudne. Vidiva se enkrat na teden, največ dvakrat. Ta srečanja pa delujejo bolj kot srečanja prijateljev z ugodnostmi. Seksava, nato on zadovolji mene, se zapeljeva še en krog z avtom, se malo pogovoriva in je to to. Zelo čudno pa se mi zdi, ker mi ne odpisuje redno. Ponavadi se javi samo zvečer, večrat sem mu na res lep način povedala, da mi to ni všeč, da me tako zapostavlja, pa sem dobila odgovor, da naj pripišem sama sebi, saj sem jaz tista, ki sem uničila najino zvezo. In sem mislila, da ima prav. Zdaj pa je odšel na morje z mamo in očetom. Še vedno pozablja name in mi ne piše redno oziroma mi napiše samo par sporočil na dan (10 na dan). Seveda se meni to ne zdi prav in sem mu to tudi omenila. Takoj je pobesnel in mi napisal, naj neham biti obsedena z njim, da želim imeti nadzor nad njim in da sem posesivna. Takoj sem planila v jok, saj se mi zdi, da se mi vsakič, ko reče, da me ima rad, zlaže. Zakaj mora lagati o svojih čustvih? Ali ne bi bilo bolj enostavno, če bi mi rekel, da ga ne zanimam več? Brane, ogromno bi mi pomenilo, da dobim kakšen tvoj nasvet, saj sem trenutno izgubljena in ne vem, kaj naj naredim.

Živjo!

Sama veš, da s solzami ne boš ničesar rešila. Prav tako ne z rednim seks "servisiranjem" svojega nekdanjega fanta, ki ga pravo razmerje očitno ne zanima več. Zanima ga samo še, kot si sama ugotovila, "prijateljstvo s koristmi" (ti napisala ugodnostmi, kar ni povsem isto, je pa nekaj podobnega). Enkrat do dvakrat na teden se dobita, vajino srečanje pa traja samo malo več časa kot vajin seks. Kaj ti to pove? Da ga zanima samo še seks s teboj? Natančno tako. Sprašujem se, veš, ali ga je sploh kdaj zares zanimalo kaj več? Tudi ko sta bila "fant in punca", sta se (zaradi njega) dobivala najprej samo ob koncih tedna, potem pa celo samo ob nedeljah. Ker je rabil en dan na teden zase? Zase? Poleg celega tedna in tednov, ki sta jih preživela narazen?

'Naj mislim nase ali naj gledam na čustva partnerja in družino?'
Preberi še
'Naj mislim nase ali naj gledam na čustva partnerja in družino?'

Bojim se, da ti ne morem reči nič drugega kot to, da vajina zveza nima prihodnosti in da boš morala prej ko slej zaključiti to poglavje svojega mladega življenja in se premakniti v novega, v katerem ne bo tega fanta, ki tudi vse preveč manipulira s teboj. Govori ti, da sta ti in tvoja posesivnost krivi za razpad vajine zveze, da bi se počutila krivo in še naprej pristajala na seks, dva na teden. Ne bo ti rekel, da ga ne zanimaš, dokler boš seksala z njim oziroma dokler ne bo srečal novega dekleta, ki ga bo "spravila v red" oziroma ne bo pristajala na nemogočo zvezo, na kakršno si pristajala ti. Še nekaj: nista se razšla zato, ker si ga imela preveč rada. Ljubezni ni nikoli preveč, prej premalo. V vajini zvezi je bilo ljubezni vse premalo na fantovi strani. Zato te je pustil, krivdo pa pripisal tvoji posesivnosti. Morda si (bila) preveč posesivna, morda pa te je samo on – manipulator prepričal v to, da je opravičeval sebe in svoje dolgotrajne odsotnosti, ki jim je dodal še soboto.

27-letna bralka: Bila sem v oblakih. On pa me je le izrabil za svoje potrebe ...
Preberi še
27-letna bralka: Bila sem v oblakih. On pa me je le izrabil za svoje potrebe ...

Čim prej boš prekinila prav vse stike z njim, bolje bo zate. In prej boš svobodno zadihala v novem poglavju. Povsod je veliko fajn fantov. Ta, ki se ga moraš znebiti, ni med njimi. Srečno!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324