Zadovoljna.si
Avokado

Zdravje

Blagodejno vplivajo na vašo plodnost!

U.S.
30. 07. 2014 08.02
0

Prvi korak na poti do dobre plodnosti je ohranjanje ravnotežja hormonov v telesu. Čeprav mnogi dejavniki vplivajo na to, kako hitro boste zanosile in se same preizkusile v vlogi mame, tudi zdrav način življenja in pravilna prehrana nista zanemarljiva.

Avokado
AvokadoFOTO: Profimedia
Preberite si, katera živila lahko izboljšajo vaše zdravje, še posebej blagodejno pa vplivajo na plodnost.

Avokado
To sadje vsebuje veliko nenasičenih maščob, ki lahko povečajo plodnost. Neka študija je namreč pokazala, da so bile ženske, ki so bile vključene v program umetne oploditve, trikrat bolj uspešne pri poskusih zanositve, v kolikor je bila njihova prehrana bogata s temi maščobami.

Sončnična semena
Sprostite se in uživajte v tem prigrizku vsaj trikrat na teden. Bogata s cinkom sončnična semena pomagajo ohranjati ravnotežje reproduktivnih hormonov in pozitivno vplivajo na kakovost jajčnih celic.

Cimet
Cimet FOTO: Profimedia

Cimet
Ta aromatična začimba ima sposobnost zmanjševanja inzulina in povečanja možnosti zanositve v plodnih dneh.

Jajca
Pripravite zakrknjena ali mehko kuhana, v nobenem primeru pa ne umešanih jajc. Mehko kuhan rumenjak vsebuje več vitamina D in B6, ki sta odgovorna za povečano izločanje progesterona, hormona, ki igra pomembno vlogo pri zanositvi.

Ajda
Ajdova semena so bogata s snovmi, ki pri ženskah znižujejo raven inzulina in testosterona ter s tem povečajo možnost zanositve v času ovulacije.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493