Zadovoljna.si
Rihanna

Šport in zdravje

Končno razkrila svojo skrivnost!

J.V.
11. 07. 2014 08.33
0

Prvo in najbolj pomembno pravilo poletja je, da pazimo, da popijemo zadostno količino tekočine in to poletje ne bo šlo brez čudežne kokosove vode, ki je popolna pijača. Okusna, zdrava in osvežilna so besede, s katerimi jo lahko najbolje opišemo, zato ni nobeno presenečenje, da so jo mnogi poimenovali kar 'čudež narave'. Ker ni pomembna le količina tekočine, ki jo zaužijemo, ampak tudi njena kakovost, je kokosova voda s številnimi pozitivnimi učinki najbolj zdrava in okusna alternativa navadni vodi. Nanjo prisegajo tudi številne zvezdnice.

Rihanna z nečakinjo
Rihanna z nečakinjo FOTO: Twitter

Rihanna, Madonna, Jessica Simpson, Alessandra Ambrosio in Gwyneth Paltrow je le nekaj zvezdniških imen, ki prisegajo na tako imenovano vodo življenja. Barbadoško pevko je napitek tako navdušil, da se je odločila, da postane njegov zaščitni obraz. Kokosova voda jo je prepričala s številnimi pozitivnimi učinki, ki jih ima na telo. Z njo se strinja tudi kraljica popa Madonna, igralka Gwyneth Paltrow pa razkriva, da si napitek privošči kot hranljiv 'prigrizek' med obroki, ki jo napolni z energijo in ji pomaga ohranjati vitko linijo. Z njeno pomočjo je zadnje mesece hujšala tudi Jessica Simpson in do popolnosti izklesala svoje telo.

Odslej na voljo v sedmih izjemnih okusih!
Odslej na voljo v sedmih izjemnih okusih!FOTO:
Ker zvezdnice ves čas skrbno pazijo na svoj videz, je kokosova voda za njih prava dragocenost. Ne le, da ima pomlajevalne učinke, pospeši tudi izgubo odvečnih kilogramov in lepša kožo. Zaradi tega ni prav nič presenetljivo, da je ta 'super pijača' postala napitek tega poletja.

Poimenovali so jo 'čudež narave'

Kokosova voda ni mleko, pridobljeno iz kokosovega mesa, temveč voda, skrita znotraj mladega zelenega kokosa, ki ste si ga morda privoščili na kakšnih eksotičnih počitnicah. Prozorna tekočina je blagega sladkega okusa in bogata z elektroliti, vlakninami, naravnim sladkorjem, encimi, amino kislinami, minerali, kot sta kalcij in magnezij, ter vitaminom C. Napitek je nizkokaloričen, saj 100 ml vsebuje le 39 kalorij (163 KJ), ki pa večinoma izvirajo iz naravnih sladkorjev. Za razliko od kokosovega mleka voda ne vsebuje prav nobene maščobe. Starodavna ljudstva so kokosove palme opisovala kot drevesa življenja, njihove plodove pa kot sadeže z neverjetnimi zdravilnimi učinki.

Najboljši način hidriranja telesa

Sestavine, ki jih vsebuje ta izotonična naravna voda, so veliko bolj učinkovite pri hidriranju telesa kot katera koli druga energetska pijača, obenem pa je voda odličen naravni izotonik, ki pomaga pri hitrem obnavljanju tekočine po športni aktivnosti in celicam lajša ponovno sprejemanje potrebne vode. Raziskava, ki so jo izvedli na zdravstveni fakulteti v Maleziji, je pokazala, da je kokosova voda najboljša izbira pijače za vse športnike. V primerjavi z ostalimi napitki namreč dokazano povzroča manj slabosti, daje očutek sitosti in ne draži želodca. Kokosova voda ne le odlično pogasi žejo, ampak ima tudi sposobnost hlajenja, kar je v vročih poletnih dneh več kot dobrodošlo.

Najboljša alternativa vodi to poletje.
Najboljša alternativa vodi to poletje. FOTO: Pinterest
Prečistite svoje telo!

Eden mnogih pozitivnih učinkov kokosove vode je tudi zmožnost razstrupljanja telesa, saj pomaga iz njega izločiti vse toksine. Zaradi tega je najboljše naravno zdravilo proti alkoholnemu mačku. Z njo boste nadomestili potrebne elektrolite, pomirila bo vaš želodec, razkisala telo in omilila negativne posledice, ki jih občutimo po neprespani noči.

Lepa, zdrava in sijoča koža

Kokosova voda je rešitev za vse tiste, ki se borijo z aknami in rdečico, saj blagodejno vpliva na kožo. To pa ni vse: kožo od znotraj tudi navlaži in ji zagotavlja sijoč in zdrav videz. Zaradi tega ni prav nič presenetljivo, da številni kozmetični izdelki, ki imajo najboljši učinek na kožo, vsebujejo izvlečke kokosa. Njen pomlajevalni učinek preprečuje prehitro staranje celic kože in nastanek raka.

Kot zanimivost naj povemo še to, da je kokosova voda med drugo svetovno vojno reševala življenja, uporabljali so jo namreč pri transfuziji ranjenih vojakov.

Vir dobrega počutja in zdravja

Naravni eliksir zdravja, mladosti in dobrega počutja zaradi vsebovanja elektrolitov izboljšuje delovanje živčnega sistema, je pravo 'gorivo' za možgane in celo bolje kot banane preprečuje mišične krče. Za razliko od ostalih pijač kokosova voda vsebuje za telo najbolj pomembne elektrolite in ima štiri- do petkrat manj sladkorja v primerjavi z gaziranimi in sadnimi sokovi. Je bogat vir vitamina C in B, beljakovin, kalcija, želez, magnezija in cinka. Dva kozarca kokosove vode na dan bosta izboljšala in pospešila prebavo, okrepila vaš imunski sistem, ki bo postal bolj odporen na različne okužbe in viruse.

Čas je za VITA COCO!

Če ste si jo do sedaj privoščili le na eksotičnih počitnicah, ko ste jo srkali iz kokosovega oreha, si boste sedaj s kokosovo vodo lahko 'gasili' žejo vse leto. Na naših prodajnih policah že najdete izjemno VITA COCO, na katero prisegajo tudi številne tuje zvezdnice, zato niti ni čudno, da je v hipu postala številka 1 med kokosovimi vodami po svetu.

Je 100-odstotna naravna kokosova voda iz mladega (zelenega) kokosovega oreha. Je popolnoma naravna, brez umetnih sestavin, arom, barvil in konzervansov. Gre za izjemno zdrav napitek, ki je odgovor narave. Vsebuje namreč ogromno naravnih elektrolitov, ogromno kalija, je brez maščob in holesterola, ter zelo malo kalorij. Kot vodilna v kategoriji, ima seveda tudi najširšo ponudbo, kjer boste našli izdelke tudi za najmlajše. Na voljo je v kar sedmih okusih – naravna kokosova voda, kokosova voda z ananasom, kokosova voda z mangom in breskvijo, kokosova voda s pomarančo, kokosova voda z limonado in dve kokosovi vodi za otroke – s črnim ribezom in jabolkom ter z mangom in ananasom.

Rihanna in Majesty
Rihanna in Majesty FOTO: Twitter

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493