Slovi kot mama Luke Dončića, takšna pa je Mirjam v resnici

Jasmina Voler
30.09.2019, 15:24
Prijazna, topla in polna energije so besede, s katerimi bi lahko opisali Mirjam Poterbin, mamo Luke Dončića. Zagotovo ste že kdaj slišali rek, da za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska ... Pregovor, ki se nekaterim morda zdi kliše, a v tem primeru zagotovo drži. Leta 2012, ko je bila Luka star komaj 13 let, ga je posedla na letalo, ki je poletelo proti španski prestolnici. "Bilo je res zelo težko," nam je pred časom zaupala, a obenem se je zavedala, da mora otroka pustiti, da spozna svet. "Strah me je bilo tega, da gre v tujino tako mlad, saj je fant pri trinajstih letih vendarle še otrok." Dvoma, da je takrat sprejela pravo odločitev, danes ni. Čudežni deček košarke, kot mu radi pravijo Slovenci, ki ga kujejo v zvezde, in povsem upravičeno, je od selitve v Dallas in prestopa v NBA, postal tudi prava zvezda čez lužo. Njegova sreča pa je še vedno tisto, kar je za Mirjam najpomembnejše. "Ko ga vidim na tekmah z nasmehom na obrazu, takrat vem, da je vse ok in sem tudi jaz vesela," nam je med drugim zaupala v intervjuju.

Mirjam Poterbin
Mirjam PoterbinFOTO: Miro Majcen

Kakšno poletje je za vami? Kdaj se vračate nazaj v Dallas?

Za menoj je pestro a prijetno in sproščeno poletje. Večji del sem ga preživela v krogu svojih domačih, vzela pa sem si tudi čas za svoje prijateljice. Čeprav Luka ni imel sezone, je bilo veliko dela z blagovno znamko, lansiranjem novih produktov. Vzela pa sem si seveda tudi čas za oddih na mojem najljubšem kotičku na morju. V Dallas sem za nekaj dni pred kratkim že odpotovala, zdaj urejam še nekaj stvari v Ljubljani, proti koncu septembra pa zopet letim čez lužo.

Večina vas pozna kot mamo Luke Dončića. Kakšna je bila Mirjam, kot mlado dekle?

Preprosto, prijazno in vedno nasmejano dekle zaljubljeno v ples.

Kaj pa danes? Vidite spremembe, rast, drugčne želje, ambicije, vrednote?

V bistvu se od svoje mladosti nisem dosti spremenila. Mogoče se je še najbolj barva mojih las, pa zagotovo imam debelejšo kožo. Ambiciozna sem bila v mladosti in sem še danes. Vrednote pa prav tako ostajajo enake. Vedno so me doma učili, da spoštujem sočloveka in z njim ravnam enako kot bi želela, da nekdo drug ravna z menoj.

PREBERI ŠE
Luka Dončić: tašča premagala sinovo izbranko

Ljudje smo bitja navade in večje spremembe nas pogosto plašijo. Je bilo tudi vas kdaj strah tega, da morate stopiti iz cone udobja, in kako ste ta strah premagali?

Sprememb me ni strah, v bistvu so vsake toliko časa dobrodošle. Kar nekaj večjih sem doživela v zadnjih letih, predvsem kar se tiče selitve. Iz Ljubljane v Madrid, pa potem v Dallas. A spoznaš nove kraje, nove ljudi in skleneš nova prijateljstva. Vsakokrat mi je bilo pomembno, da sem s svojimi najbližjimi, zato niti ni bilo potrebno premagati strahu.

Pravijo, da imamo ženske dobro razvito intucijo in močan šesti čut. Vam je to v življenju kdaj pomagalo pri odločitvah, vas usmerjalo?

Lahko rečem, da imam dober občutek za ljudi. Če že v samem začetku z določeno osebo ne občutim kemije, je verjetno tudi ne bom. Pri samih odločitvah sem previdna in si vedno vzamem dovolj časa za tehten premislek, kdaj te tudi intuicija in momentalna navdušenost lahko zavede.

Se strinate, da nam »vesolje« naloži toliko, kolikor lahko prenesemo, premagamo?

Mislim, da je vsak v svojem življenju na svoji koži izkusil ta rek, jaz že večkrat in moram reči, da drži.

Mirjam Poterbin
Mirjam PoterbinFOTO: Miro Majcen

Verjamete, da se vse zgodi z razlogom?

Do neke mere ja, čeprav za nekatere svari, ki se zgodijo res težko verjamem, da tiči nek dober poziteven razlog zakaj se je to moralo zgoditi.

Ko se ozrete nazaj, se spomnite kakšnega dogodka, izkušnje ali morda obdobja v življenju, za katerega lahko rečete, da vas je največ naučilo? Kljub temu, da je bilo morda eno težjih ...

Veliko jih je, vsaka od teh mi je bila v nek nov poduk in za marsikatero bi si želela, da bi se končala drugače.

PREBERI ŠE
Mama in babica Luke Dončića sta pravi lepotici

Kako in kje spočijete svoje misli, duha in se napolnite z zagonom? 

Svoje misli trenutno najbolj sprostim ob telovadbi, v savni, ali ob druženju s svojimi najbližjimi in prijatelji.

Se kdaj zalotite, da si zavestno rečete: 'Dovolj, vzemi si čas zase, če ne boš pregorela!’

Večkrat in zdaj se že znam ustaviti in se umakniti, zdaj pravočasno začutim, kdaj je bilo dovolj.

Kakšni ljudje vas najbolj navdušujejo?

Iskreni in pozitivni.

Kakšni pa so ljudje v Ameriki v primerjavi s Slovenci?

Vsekakor bolj odprti, manj zavistni, bolj družabni.

Kaj v Dallasu najbolj pogrešate?

Mogoče bi lahko rekla, da najbolj pogrešam slovensko hrano.

Kaj vam v življenju največ pomeni?

Največ mi pomeni, da je Luka srečen, sreča sina je zato zagotovo na prvem mestu. Ko ga vidim na tekmah z nasmehom na obrazu, takrat vem, da je vse ok in sem tudi jaz vesela.

Sodeč po komentarjih na družbenih omrežjih se Američane osvojili tudi s svojo lepoto. Kako skrbite za to, da ste v tako dobri formi?

Redno hodim na telovadbo, vsaj 5-krat tedensko grem v fitnes in moram reči, da brez redne telesne aktivnost več ne znam živeti. Enkrat tedensko obiščem tudi savno, …

Kakšen pa je odnos Američank do lepote?

Vsekakor nimajo predsodkov do lepotnih popravkov, tam na to gledajo povsem drugače kot pri nas. Če Američanki nekaj na njej ne bo všeč, bo to popravila. Zunanji videz jim je pomemben in veliko dajo na celostno podobo.

Mirjam Poterbin
Mirjam PoterbinFOTO: Miro Majcen

V zadnjem času vedno bolj odmeva sporočilo, da so leta le številka, da lepota prihaja od znotraj ... Pa kljub temu se mnoge obremenjujejo z leti, s spreminjanjem telesa ... Kako sami gledate na proces staranja?

Staranje je del življenja in s tem se moramo slej ko prej sprijazniti. Tudi sama sem se.

Vedno ste tudi modno oblečeni in urejeni. Kako bi opisali vaš modni stil?

Športno eleganten, oziroma prilagojen priložnosti in počutju.

Pa se bolje počutite v supergah in oblačilih za prosti čas, ali imate raje visoke petke in elegatna oblačila?

Najbolj udobno se počutim v športnih oblačilih, tudi ženska linija oblačil LD7 je narejena točno tako, kot se mi je zdelo, da bi se morala ženska počutiti v prostem času - sproščeno in urejeno hkrati. Visoke petke in elegantna oblačila pa so rezervirana za posebne priložnosti.

Potegujte se za pulover in majici, ki jih je samo za bralke Zadovoljna.si podpisal Luka Dončič!

Med vsemi, ki boste izpolnili spodnjo prijavnico, bomo 7.10. izžrebali 3 nagrajence in podarili 1-krat ženski pulover s kapuco in 2-krat žensko majico, vse s podpisi Luke Dončića. Nagrajenci bodo objavljeni 7.10. po 12. uri na uradni Facebook strani Zadovoljna.si.