Zadovoljna.si
Nasmeh

Moda

9 korakov do osupljivih rezultatov!

U.S.
29. 07. 2014 07.58
1

Če želite imeti lep nasmeh in bele zobe, morate upoštevati najmanj 9 pravil, ki vam bodo pomagala doseči osupljive rezultate. Le tako bodo lahko vaši zobje in ustna votlina zdravi, nasmeh pa lepši in samozavestnejši.

Nasmeh
NasmehFOTO: iStockphoto

Ne glede na to, ali pijete in jeste tudi tista živila, ki pregovorno škodujejo zobem, lahko z upoštevanjem naslednjih devetih korakov bistveno pripomorete k lepšem nasmehu.

Pravilno čiščenje zob
Grobo ščetkanje ali ščetkanje s pretrdo zobno krtačko lahko poškoduje sklenino na zobeh, zaradi česar ti s časom postanejo rumeni. Tukaj je nasvet, kako zobem povrniti belino – uporabljajte zobno krtačko z mehko glavo, saj boste v nasprotnem postrgali sklenino, kot da bi uporabljali smirkov papir, obenem pa boste poškodovali tudi dlesni. Posvetiti svojim zobem dovolj časa in jih nežno ščetkajte vsaj dve minuti, vsaj dvakrat na dan.

Uporaba zobne paste za beljenje zob
Na trgu obstajajo številne zobne paste za beljenje zob, najboljše pa so tiste, ki vsebujejo kombinacijo sode bikarbone in kalcijevega peroksida. rezultati bodo vidni že po enem tednu uporabe. No, če potrebujete bleščeč nasmeh že zvečer, obstajajo nekatere instant zobne paste, ki imajo takojšen učinek, saj vsebujejo snovi, ki se lepijo na površino zoba in s tem vsaj začasno skrijejo rumeno oblogo na zobe.

Soda bikarbona + vodikov peroksid
Zmešajte dva odmerka sode bikarbone ter en odmerek vodikovega peroksida in že boste imeli odlično belilo za zobe. V sestavino potopite majhno in mehko brisačo ter z njo drgnite zobe. Peroksid bo posvetil madeže, ki jih boste z drgnjenjem v celoti odstranili.

Previdno z belilom za zobe
Sredstva za beljenje zob, v povezavi s katerimi se poudarjajo takojšnji rezultati, ponavadi vsebujejo karbamidov peroksid, ki pogosto draži občutljive zobe in dlesni. Prav zato bi morali uporabljati tiste izdelke, ki ne vsebujejo več kot 10-odstotni delež peroksida.

Strokovnjaki priporočajo sredstva, ki niso v obliki paste, temveč v obliki trakov, ki anulirajo možnost, da pride sredstvo v stik z dlesnami. nevarnost puščanja, na desni strani. V mislih je potrebno imeti, da je treba zobe pred uporabo trakov temeljito očistiti in osušiti, saj bo peroksid le tako prišel v neposreden stik s sklenino.

Izogibajte se hrani in pijači, ki pušča madeže
Vse, kar lahko umaže belo srajco, od čaja, sadja do kave, vina in podobnega, lahko pusti tudi madeže na vaših zobeh. Največji onesnaževalci vaših zob so vroče, temne in lepljive pijače ali omake, ki se držijo zob in ustvarjajo madeže.

Torej, namesto vročega espressa raje izberite hladni kapučino, šampanjec namesto rdečega vina, sok grenivke namesto brusničnega soka ... Če že uživate živila, ki puščajo madeže, takoj izperite usta z vodo ali s seboj v torbici vedno nosite zobno krtačko.

Sperite z vodo
Če menite, da belo vino, v nasprotju s črnim, ne more narediti nobene škode na zobni sklenini, se grdo motite. Nedavne raziskave so namreč pokazale, da visoka raven kisline v belem vinu razjeda zobno sklenino. Vendar, če zobe temeljito ščetkamo takoj po pitju belega vina, bomo naredili še več škode, saj bomo uničili naravno zaščito na zobni površini.

Zato nikar še istega trenutka ne posezite po krtački, temveč dajte pol ure priložnosti svoji slini, da z dostavo zelo potrebnih mineralov okrepi sklenino. V tem primeru je zelo koristno poplakniti usta, vendar ne z različnimi sredstvi za izpiranje, dovolj bo že, če popijete kozarec vode. To je, se strinjajo strokovnjaki, najboljša stvar, ki jo lahko storite za svoje zobe.

Uporaba vazelina
Čeprav zveni precej nenavadno, strokovnjaki pravijo, da bomo lahko zobe zaščitimo na nekonvencionalen način - z nanosom tanke plasti vazelina na njih. Tako bo vaš nasmeh brez madežev od vina in drugih živil, kot tudi od neurejenih sledi šminke.

Izberite šminko z modrim podtonom
Tudi šminka lahko pomaga doseči učinek sijočih in belih zob. V ta namen uporabite rdeče šminke z modrim podtonom. Na vse načine se poskušajte izogniti šminki barve biserov ali bež, rjavih in rumenih podtonov, ki lahko še dodatno poudarjajo obloge ali madeže na zobeh.

Posvetujte se z zobozdravnikom
če želite v najkrajšem možnem času priti do belih zob, je najbolje, da se takoj odpravite k svojemu zobozdravniku, ki lahko v manj kot eni uri reši vaše težave. No, za takšno zdravljenje boste morali odšteti veliko denarja, obstajajo pa tudi manj intenzivni tretmaji (približno 20 minut), ki so veliko cenejši.

Poleg tega obstajajo tudi geli z močnim kemičnim belilom, ki delujejo tudi v roku ene ure, vendar le vaš zobozdravnik lahko natančno določi, koliko odtenkov svetlejše lahko izbirate.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493