Zadovoljna.si
ženska na soncu

Lepota

Tako boste tudi poleti urejene na vsakem koraku

M.K.
06. 06. 2014 08.49
0

Poletje že trka na vrata in vse več je skrbi, da bo kmalu videti vse več gole kože. Zato je še kako pomembno, da smo, tudi ko se razgalimo, videti kot iz škatlice. Mi z nasveti skrbimo za to, da česa ne pozabite in da zase poskrbite kot zvezdnice svetovnega formata.

Poleti si vse želimo na plaži izgledati kot iz škatlice, a se moramo ob tem zavedati, da čudežev, ki bi vas čez noč spremenili v lepotno kraljico ni. Prav zato je potrebno za kožo poskrbeti pravočasno.
Poleti si vse želimo na plaži izgledati kot iz škatlice, a se moramo ob tem zavedati, da čudežev, ki bi vas čez noč spremenili v lepotno kraljico ni. Prav zato je potrebno za kožo poskrbeti pravočasno.FOTO: iStockphoto
Če slučajno sodite med tiste posameznice, ki v hladnejši polovici nekoliko zanemarijo svoje nohte in niso ravno najbolj vestne pri odstranjevanju nadležnih dlačic, je sedaj verjetno že skrajni čas, da poskrbite za manikuro, pedikuro ter depilacijo. Prav tako ne bo odveč niti dodatna skrb za kožo ter morebitno odpravljanje izraznih gubic, saj se utegnejo te ob izpostavljanu sončnim žarkom še dodatno zarezati v obraz in lahko hitro postanejo še bolj izrazite. Za nekaj nasvetov, kako pred poletjem pravilno poskrbeti za svoj videz, smo poprosili Jasno Česnik iz Salona lepote Jasna.

Ying Yu valjček je narejen iz pravega naravnega trdega žada, ki vsebuje minerale, magnezij in kalcij ter poskrbi za naravno osvežujočo masažo obraza in telesa.
Ying Yu valjček je narejen iz pravega naravnega trdega žada, ki vsebuje minerale, magnezij in kalcij ter poskrbi za naravno osvežujočo masažo obraza in telesa. FOTO: Aljoša Kravanja
Nad gube z Ying Yu masažnim valjčkom!

Ying Yu žad valjček je luksuzni masažni pripomoček proti staranju z inspiracijo stare kitajske kulture. Narejen je iz pravega naravnega trdega žada, ki vsebuje minerale, magnezij in kalcij ter poskrbi za naravno osvežujočo masažo obraza in telesa. Ying Yu žad valjčki so se izkazali za osnovni lepotni dodatek žensk po vsem svetu, uporabljajo pa ga tudi svetovno znane zvezdnice, kot sta Kate Moss in Kylie Minogue. Redna uporaba valjčka po besedah lepotne strokovnjakinje Jasne Česnik poveča prekrvavitev povrhnjice kože ter tako z naravno stimulacijo daje koži ter mišicam sijoč in svež videz. Poleg tega preprečuje in gladi gubice, pomaga napeti kožo ter povečuje njeno elastičnost, zmanjšuje zabuhlost v predelu oči in lajša bolečine pri glavobolu.

Redna uporaba valjčka po besedah lepotne strokovnjakinje Jasne Česnik poveča prekrvavitev povrhnjice kože ter tako z naravno stimulacijo daje koži ter mišicam sijoč in svež videz.
Redna uporaba valjčka po besedah lepotne strokovnjakinje Jasne Česnik poveča prekrvavitev povrhnjice kože ter tako z naravno stimulacijo daje koži ter mišicam sijoč in svež videz.FOTO: Aljoša Kravanja

Jasna Česnik je lepotna strokovnjakinja z dvajsetletnimi izkušnjami.
Jasna Česnik je lepotna strokovnjakinja z dvajsetletnimi izkušnjami. FOTO: Aljoša Kravanja
Kako nad dlake?

Poraščenost pri ženskah je ena izmed mnogih tem, ki deli ljudi. Nekateri so prepričani, da se ženske ne bi smele depilirati, temveč prisegati na naravne danosti. Spet drugi so prepričani, da ženske, ki so poraščene, premalo dajo na nego svojega telesa ter osebno higieno. Ponudba različnih vrst odstranjevanja je vsako leto širša, gospa Česnik pa priporoča sladkorno depiloacijo, ki ima številne prednosti pred bolj znanim voskanjem ali katero izmed drugih oblik odstranjevanja dlak. »Sladkorna pasta ne odstranjuje zaščitnega sloja kože temveč z blagimi zrnci učinkuje kot nežno loščilo in kožo gladi,« pojasnjuje lepotna strokovnjakinja. Ker jo lahko uporabljamo tudi hladno je idealna za osebe z občutljivo kožo, krčnimi žilami in popokanimi kapilarami. Po depilaciji s sladkorno pasno ni rdečih pikic, zato lahko svoje gladke noge takoj postavite na ogled.

Ne pozabite na nego obraza!

Za brezhiben videz je po besedah Jasne Česnik zelo pomembna tudi redna nega obraza, ki koži zagotavlja naravno zaščito ter jo nežno in učinkovito ščiti pred negativnimi vplivi. »V prvi vrsti se je dobro posluževati diamantnih pilingov, postopka, s katerim neinvazivno gladimo kožo in ki združuje sočasno čiščenje ter luščenje kože. Ta se tako obnovi, regenerira in pomladi. Po posegu je koža pomlajena, površinske gubice se zmanjšajo, izboljša se tonus kože, koža postane bolj elastična,« pojasnjuje lepotna strokovnjakinja z dvajsetletnimi izkušnjami. Nič manj pomembna ni niti masaža.»Sama prisegam na klasično ročno masažo obraza, ki koži povrne mehkobo ter ravnovesje. Dotik je pri sami negi namreč še kako pomemben,« poudarja gospa Česnik. »Nego kože je potrebno prilagoditi tipu ter stanju kože in željam stranke, pri tem pa uporabljati čim bolj naravno kozmetiko.«

Lepotna strokovnjakinja prisega na klasično ročno masažo, ki koži povrne mehkobo ter ravnovesje.
Lepotna strokovnjakinja prisega na klasično ročno masažo, ki koži povrne mehkobo ter ravnovesje.FOTO: Aljoša Kravanja

Naj vaši nohti zasijejo v vsej svoji lepoti!

Nohti so eden najbolj nepredvidljivih delov našega telesa, a če mislite, da jih je nemogoče ukrotiti, se pošteno motite – potrebna je le pravilna in redna nega in prepričani smo, da jih ne boste nikoli več skrivali pred okolico. Tudi na področju manikure in pedikure gospa Česnik prisega na klasiko, ki velja za neke vrste alternativno stalnico menjajočim se lepotnim trendom. Ženske smo pač že od nekdaj rade urejene in elegantne, k temu pa lahko v veliki meri pripomorejo tudi pravilno ter skrbno urejeni nohti, za katere niti ni potrebno, da so pobarvani; dovolj je namreč že, da so lično oblikovani, za to pa je seveda potreben obisk strokovnjaka, ki ima potrebno znanje, ki je predan svojemu delu in ga opravlja z največjim veseljem. In to gospa Jasna zagotovo je! Za še več lepotnih nasvetov odklikajte na Facebook profil Salona lepote Jasna.

Tudi na področju manikure in pedikure gospa Česnik prisega na klasiko, ki velja za neke vrste alternativno stalnico menjajočim se lepotnim trendom.
Tudi na področju manikure in pedikure gospa Česnik prisega na klasiko, ki velja za neke vrste alternativno stalnico menjajočim se lepotnim trendom.FOTO: iStockphoto
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493