Zadovoljna.si
Po uradnih različici naj bi Presley za posledicami srčnega napada umrl 16. avgusta 1977.

Novice

35 let od smrti Elvisa Presleyja

STA
16. 08. 2012 10.59
0

Danes mineva 35 let od smrti, ali po različici nekaterih izginotja legendarnega kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja. Ob jubileju bodo v Memphisu v sklopu že tradicionalnega Elvisovega tedna (Elvis Week) priredili spominski koncert, na katerem se bodo Presleyju poklonili glasbeniki, s katerimi je sodeloval, med njimi DJ Fontana in Bobby Wood.

Po uradnih različici naj bi Presley za posledicami srčnega napada umrl 16. avgusta 1977.
Po uradnih različici naj bi Presley za posledicami srčnega napada umrl 16. avgusta 1977.FOTO: Reuters

Elvisov teden vsako leto obiščejo trume oboževalcev, letos jih pričakujejo kar 75.000. Prireditve, ki bo potekala do sobote, se bosta predvidoma udeležili tudi Presleyjeva nekdanja žena Priscilla ter hči Lisa Marie. Med spominskim koncertom bodo po poročanju ameriške tiskovne agencije AP predvajali tudi posnetke iz nastopov še danes po vsem svetu priljubljenega pevca.

Presley se je rodil v Tupelu (Misisipi) leta 1935. V Memphis se je preselil s 13 leti in se tam izšolal za električarja. Svojo prvo skladbo "That's All Right Mama" je posnel leta 1954, prvi velik uspeh pa je doživel dve leti kasneje s skladbo "Heartbreak Hotel", ki je bila v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih. V letih 1957-1967 je izstopil iz okvirov čistega rock'n'rolla in postal bolj komercialno usmerjen. Zadnjič je koncertiral leta 1976 v Las Vegasu.

Presley je na svetovnih glasbenih lestvicah kraljeval s hiti, kot so "Love Me Tender", "Blue Suede Shoes", "It's Now Or Never" in "Tutti Frutti". V svoji kratki karieri je posnel tudi okoli 30 filmov, med njimi "Jailhouse Rock", "King Creole" in "Elvis on Tour".

Po uradnih različici naj bi Presley za posledicami srčnega napada umrl 16. avgusta 1977. Kljub temu številni njegovi oboževalci verjamejo, da "legenda še živi". Še vedno krožijo govorice, da je pevec, naveličan velikega pompa, ki je spremljal njegovo zvezdniško pot, zaigral svojo smrt in se umaknil v osamo.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368