Zadovoljna.si
Angelina Jolie v Sarajevu - 4

Novice

Angelinin prvenec doživel sarajevsko premiero

Z.L.
15. 02. 2012 15.31
0

Angelina Jolie je svoj filmski prvenec, ki govori o bosanski zgodovini, končno predstavila tudi v Sarajevu. Povezanost naroda s filmom je bilo na premieri čututi na vsakem koraku, saj so se že v zadnjih dneh bosanski mediji na široko razpisali o dogodku desetletja. Brangelino so lepo sprejeli, vrhunec pa je bil Angelinin pozdravni nagovor v bosanščini, ki je v dvorani sprožil ovacije. Dve uri trajajoči film se je dotaknil slehernega obiskovalca v dvorani, do solz pa je ganil celo režiserko samo.

Angelina je prisotne nagovorila v bosanščini.
Angelina je prisotne nagovorila v bosanščini.FOTO: Reuters
Svetovno znana igralka Angelina Jolie je svoj režijski prvenec V deželi krvi in medu končno predstavila tudi na bosanskih tleh. V Sarajevu se je pred olimpijsko dvorano Zetra že debeli dve uri pred samo premiero začela zbirati številna množica ogleda željnih ljudi, ki so nestrpno pričakovali slavni par, Angelino in partnerja Brada Pitta, prav tako pa je mrgolelo tudi novinarjev in dogodek je močno spominjal na rdeče preproge svetovno znanih filmskih festivalov. V dvorani so posebej za to priložnost postavili 6.200 sedišč in s tem poskušali premiero približati čim širšemu krogu ljudi. Pred začetkom predvajanja je na oder stopila sama Angelina in v bosanščini pozdravila vse zbrane in navdušila. „Vem, da bo ta film prebudil boleče spomine in da je to težek film, a upam, da vas film ne bo spomnil samo, kaj vse ste pretrpeli, ampak da vas bo spomnil tudi na to, da ste preživeli. Tako sem srečna, da sem nocoj tukaj. Rada imam Bosno, rada vas imam,“ je nato v angleščini nadaljevala priljubljena zvezdnica. Film je poln prizorov, v katerih se rušijo tabuji in predsodki, pred katerimi so si do sedaj številni zatiskali oči. Ob odhodu iz dvorane je bila večina nad videnim pretresena, tako kot Angelina sama, ki so jo med zahvalnim govorom ob koncu projekcije premagale solze.
Med zahvalnim govorom ob koncu so jo premagale solze.
Med zahvalnim govorom ob koncu so jo premagale solze.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493