Zadovoljna.si
Podobne zamisli so dobili tudi drugod po svetu.

Novice

Bazen bi ogrevali z energijo iz krematorija

STA
26. 01. 2011 12.00
0

Mestni svetniki kraja Redditch pri Birminghamu v srednji Angliji razmišljajo, da bi uporabili energijo iz krematorija za ogrevanje enega tamkajšnjih bazenov. Novica je takoj naletela na zgražanje, češ da gre za neumno idejo.

Podobne zamisli so dobili tudi drugod po svetu.
Podobne zamisli so dobili tudi drugod po svetu.FOTO: Reuters

V mestnem svetu kraja Redditch pri Birminghamu v srednji Angliji menijo, da bi na ta način pomagali pri zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov, saj bi toploto iz krematorija preprosto izpustili skozi dimnik v zrak, tako pa bi ogrevala bazen, ki ga že tako ali tako ogrevajo, le da bi zdaj zamenjali vir.

V lokalnem sindikatu Unison vendarle vztrajajo, da je predlog neumen in da žali tamkajšnje prebivalce. Vodja sindikata je zahteval tudi opravičilo mestnega sveta zaradi "žaljivih in brezčutnih predlogov".

Če bo mestni svet na koncu vendarle potrdil predlog, bo to prvi tovrstni primer v Veliki Britaniji, ne pa tudi na svetu. V Taipeju na Tajvanu so prav tako razmišljali, da bi z energijo iz peči krematorija poganjali klimatske naprave v zgradbi.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493