Zadovoljna.si
Liliane Bettencourt (levo) se je končno pobotala s hčerjo Francoise.

Novice

Bogata dedinja se je pobotala s hčerjo

STA
06. 12. 2010 09.00
0

Dedinja kozmetičnega imperija in najbogatejša Francozinja Liliane Bettencourt ter njena hči Francoise Bettencourt-Meyers sta danes sporočili, da sta se pobotali. S tem se je končal pravni spor, ki je ogrožal družinsko bogastvo, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Liliane Bettencourt
Liliane BettencourtFOTO:
Liliane Bettencourt (levo) se je končno pobotala s hčerjo Francoise.
Liliane Bettencourt (levo) se je končno pobotala s hčerjo Francoise. FOTO:

 

Bettencourt-Meyersova je poskušala 88-letni materi po sodni poti odvzeti opravilno sposobnost, saj naj slednja ne bi bila več sposobna upravljati s premoženjem in naj bi denar metala skozi okno. Sodišče je doslej vse tovrstne zahteve hčerke zavrnilo. Bettencourtova in njena hči sta danes sporočili, da sta dosegli "zasebni dogovor" o končanju vseh primerov na sodišču. "Odločitev, ki sva jo sprejeli s Francoise, me navdaja z upanjem. Uresničuje se moja želja po združitvi družine. Zdaj se lahko skupaj soočiva s prihodnostjo," je v sporočilu poudarila najbogatejša Francozinja. Njena hči pa dodaja, da bo danes sklenjeni dogovor prinesel mir v družino.

Astronomsko visoko premoženje na varnem
Odvetnik Bettencourt-Meyersove Olivier Metzner je potrdil, da je njegova stranka odstopila tudi od tožbe proti zvezdniškemu fotografu Francois-Marii Banieru, ki mu je očitala, da je skušal izkoristiti nebogljenost njene matere. Liliane Bettencourt je 63-letnega Baniera zasipala z darili, vrednimi skoraj milijardo evrov, zato jo je njena hči hotela razglasiti za neprištevno. Premoženje Bettencourtove, dedinje kozmetičnega imperija L'Oreal, po ocenah, ki jih povzema AFP, znaša 17 milijard evrov. 92 odstotkov premoženja bo po njeni smrti pripadlo njeni hčeri in dvema vnukoma.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493