Zadovoljna.si
Francija je že sprejela vrsto ukrepov proti vse večjemu problemu debelosti.

Novice

Boljše ocene za vitke učence

STA
04. 01. 2012 15.30
1

Priznani francoski strokovnjak za prehrano Pierre Dukan je vladi predlagal, naj učenci, ki jim v zadnjih dveh letih srednje šole uspe ohraniti normalno telesno težo, dobijo boljše ocene. Dukan je predlog objavil v knjigi z naslovom Odprto pismo bodočemu predsedniku, ki bo izšla v četrtek.

Francija je že sprejela vrsto ukrepov proti vse večjemu problemu debelosti.
Francija je že sprejela vrsto ukrepov proti vse večjemu problemu debelosti.FOTO:

"Debelost je resen problem javnega zdravstva, s katerim se politiki redkokdaj ukvarjajo," je pred aprilskimi predsedniškimi volitvami v Franciji opozoril strokovnjak za prehrano Pierre Dukan. Kot je poudaril, je njegov izobraževalni načrt "dober način, kako najstnike opozoriti na pomen uravnotežene prehrane". Dukan zanika, da njegov predlog predvideva kaznovanje predebelih otrok. "Nič ni narobe z izobraževanjem otrok o prehrani. Za tiste, ki jim ni treba shujšati, se ne bo nič spremenilo. Za ostale pa bo to motivacija," je pojasnil.

Francija je že sprejela vrsto ukrepov proti vse večjemu problemu debelosti, 1. januarja je tako uvedla davek na sladke pijače. Francija sicer ostaja pri dnu lestvice evropskih držav, kar se tiče debelosti prebivalcev. Po raziskavi Eurostata, objavljeni novembra, ima prekomerno telesno težo 12,7 odstotka Francozinj in 11,7 odstotka Francozov. Na vrhu lestvice so Britanke s 23,9 odstotka predebelih in Maltežani s 24,7 odstotka. Dukan, ki zagovarja prehrano z visoko vsebnostjo beljakovin, je prodal več milijonov knjig o zdravi prehrani, njegovim napotkom pa sledijo tudi številni slavni.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375