Zadovoljna.si
Grozdje

Novice

Brike že tretje leto zapored prihajajo v prestolnico

STA
28. 08. 2012 13.24
0

Že tretje leto zapored bodo prebivalke Goriških brd na ljubljanskem gradu predstavile vrhunska vina več kot 20 vinskih kleti. Na predstavitvi, ki bo potekala od 19.30 dalje, bodo članice združenja predstavile tudi Klub visokih petk in ustanovile društvo Ženske in vino Slovenija. Druženje ob degustaciji vina bo imelo tudi dobrodelno noto.

Današnja prireditev ima po besedah direktorice Vinoteke Brda Petre Rutar tri cilje, druženje žensk, spoznavanje vin in kulture pitja vina ter dobrodelnost. Del izkupička od prodanih vzorcev bo namreč namenjen Varstveno-delovnemu centru Nova Gorica oziroma skladu za okrevanje po poškodbah glave.

Članice združenja se bodo na dogodku spomnile tudi žensk, ki so v minulih letih najbolj zaznamovale vinske trge. Letos bodo s simboličnimi priznanji nagrajene trgovke.

Prireditev, na katero so povabili okoli 300 žensk, bo sicer sestavljena iz kratkega programa, v katerem bo Rutarjeva predstavila društvo Ženske in vino Slovenija, kasneje pa bo sledilo druženje ob vinu in pršutu.

Trgatev - 3
Trgatev - 3FOTO: osebni arhiv

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493