Zadovoljna.si
Albert Einstein

Novice

Britansko štiriletnico z IQ 159 sprejeli v Menso

STA
16. 04. 2012 12.04
0

Heidi Hankins iz britanskega Winchestra se je pri dveh letih sama naučila brati in šteti do 40, kar so njeni starši ocenili kot izjemen dosežek. Pritrdilo jim je svetovno združenje nadpovprečno inteligentnih Mensa, ki je danes štiriletno Heidi, potem ko so ji izmerili inteligenčni kvocient 159, sprejelo med svoje člane.

Albert Einstein
Albert Einstein FOTO:

Inteligenčni kvocient Heidi Hankins je le za eno točko manjši od tistega, ki so ga izmerili slovitima fizikoma Albertu Einsteinu in Stephenu Hawkingu, je poročal britanski BBC. Mala Heidi pa vendarle ni doslej najmlajša članica Mense. Leta 2009 so inteligenčni kvocient 160 izmerili tedaj dve leti staremu Oscarju Wrigleyju iz Readinga, prav tako v Veliki Britaniji. Inteligenčni kvocient povprečnega odraslega znaša sicer po Mensi 100 točk. Mensa si aktivno prizadeva za odkrivanje nadarjenih otrok, saj je eden od ciljev združenja "zagotavljati mladim članom spodbudno okolje za razvoj". Med znake nadarjenosti, ki odlikujejo nadpovprečno inteligentne otroke, Mensa prišteva izjemen spomin, branje v zgodnjem otroštvu, netolerantnost do drugih otrok in poznavanje dogajanja po svetu. Prav tako je za take otroke značilno stalno postavljanje vprašanj.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368