Zadovoljna.si
24ur.com čisti

Novice

Društvo Ekologi brez meja opozarja na zlorabe

Z.L.
07. 03. 2012 16.04
0

V uredništvo Zadovoljna.si smo prejeli sporočilo s strani društva Ekologi brez meja o zlorabi akcije 'Očistimo Slovenijo'. Na območju Škofje Loke so se namreč našli posamezniki, ki zlorabljajo projekt ter predvsem obrtnike in podjetja nepooblaščeno prosijo za donacije. Primer bo društvo prijavilo policiji, ob tem pa pozivajo vse, ki bi morebiti kaj vedeli o tem ali so celo postali žrtve tega kaznivega dejanja, da kontaktirajo lokalne koordinatorje ali vodjo komuniciranja gibanja in jim posredujejo kakšne koli informacije o prekrškarjih.

Človeški pohlep res nima meja.
Človeški pohlep res nima meja.FOTO: Aljoša Kravanja

Od društva Ekologi brez meja smo v naše uredništvo prejeli zaskrbljeno sporočilo o tem, da so bili s strani lokalnih koordinatorjev obveščeni, da prihaja do zlorabe projekta 'Očistimo Slovenijo 2012' v obliki nepooblaščenega zbiranja denarja. V sporočilu za javnost so zapisali: „Na področju Škofje Loke so se našli posamezniki, ki zlorabljajo projekt Očistimo Slovenijo 2012 in nepooblaščeno predvsem obrtnike in podjetja prosijo za donacije (po naših informacijah 150 EUR). Več podatkov o zbirateljih še nimamo, zato pozivamo vsa podjetja ali posameznike, ki dobivajo prošnje za kakršne koli donacije, naj verodostojnost preverijo pri lokalnem koordinatorju oziroma v Društvu Ekologi brez meja na info@ocistimo.si.“ Povedali so, da bodo primer predali organom pregona, se pa človek ob tovrstnih dejanjih zamisli o smislu prizadevanj za čisto okolje in podobne prostovoljne projekte, saj gredo razsežnosti tovrstnih kaznivih dejanj očitno v hude ekstreme.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493