Zadovoljna.si
Upokojenci za računalnikom

Novice

Eden od petih Britancev bo dočakal 100 let

Reuters
2010-12-31 10:00
0

Več kot 10 milijonov ljudi, ki danes živi v Veliki Britaniji, kar predstavlja skoraj petino populacije, bo dočakalo svoj 100. rojstni dan, je napovedal Sektor za delo in pokojnine britanske vlade.

Več kot polovica bodočih britanskih stoletnikov je danes stara med 16 in 50 leti. Daljšanje življenjske dobe pomeni, da bo nekaj milijonov Britancev kar tretjino svojega življenja preživela v upokojitvi, je povedal Steve Webb, pokojninski minister. ''Te šokantne številke nam razkrivajo, kako pomembno je vnaprej načrtovati za našo prihodnost,'' je dejal. ''Zato delamo reformo našega pokojninskega sistema, da bo dolgoročno vzdržen, kar bo ljudem omogočalo, da bodo imeli spodobno državno pokojnino.'' Oktobra je britanska vlada napovedala, da bo upokojitvena starost za moške leta 2020 66 let.

Ameriška CIA je leta 2010 Veliko Britanijo uvrstila na 28. mesto med 224 državami po pričakovani povprečni življenjski dobi. Povprečna življenjska doba na Otoku je 79,92 leta, na vrhu lestvice je miniaturna monarhija Monako, kjer prebivalstvo v povprečju dosega 89,78 leta.

Japonska, Kanada, Francija, Španija, Švedska, Italija in Irska so nekatere od držav, ki so se uvrstile pred VB na seznamu CIE. ZDA so na 49. mestu, prebivalstvo v povprečju dočaka 78,24 leta.

Projekcije o staranju prebivalstva so pokazale, da bo število stoletnikov doseglo številko pol milijona leta 2066.
Sektor za delo in pokojnine sodeluje z Buckinghamsko palačo, tako da vsak stoletnik ob svojem rojstnem dnevu dobi voščilo od kraljice. ''Leta 2066 bo pa veliko dela,'' so ironično dejali v Sektorju.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135