Zadovoljna.si
Beli čaj

Novice

Kaj piti po telesni vadbi?

Z.B.
06. 02. 2011 12.00
1

Najnovejše raziskave so pokazale, da energetski in vitaminski napitki niso nujno najboljša izbira po naporni telesni vadni. Verjeli ali ne, pijače, kot so čaj, kava in mleko z manj maščobami ali kakav, so lahko najboljši hranljivi eliksir za zdravje in dobro počutje po treningu.

Po treningu kava?
Po treningu kava?FOTO: iStockphoto
Čaj ima veliko koristnih lastnosti, med drugim pa ta napitek krepi imunski sistem, zmanjšuje kopičenje oblog na stenah arterij ter je lahko koristno sredstvo za pomoč pri nadzoru in preprečevanju diabetesa, trdijo strokovnjaki. V čaju so tudi antioksidanti, sam napitek pa lahko vsebuje celo več polifenolov od določenega sadja in zelenjave. So zelo koristni za naše zdravje, saj varujejo naše telo pred oksidacijskim stresom in pred prostimi radikali, poleg čaja pa ima polifenole tudi kava. Vsebuje celo več antioksidantov od zelenega in črnega čaja ter drugih pijač, kot so denimo sadni sokovi. Raziskave so tudi pokazale, da ima čokoladno mleko blagodejen učinek za kostno gostoto in mišice. Ta napitek pa naj bi bil po mnenju nekaterih strokovnjakov najbolj primerna pijača za vnos po napornem treningu.
V čaju so tudi antioksidanti.
V čaju so tudi antioksidanti.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395