Zadovoljna.si
Twitter

Novice

Charlie z vsakim 'tvitom' zasluži 38.000 evrov

Z.C.
01. 02. 2012 18.25
1

Da s Facebookom in Twitterjem nekatere hollywoodske zvezde dobro služijo, ni skrivnost. Še posebej uspešen je Charlie Sheen, ki z vsakim tvitom zasluži kar 38.000 evrov. Na Twitterju ga namreč spremlja kar 5,5 milijona ljudi, zaradi česar je Charlie za sponzorje postal "kura, ki nese zlata jajca", poroča New York Magazine. Najbolj zanimivo pa je to, da sporočil na popularnem družbenem omrežju sploh ne piše sam.

Charlie Sheen z vsakim tvitom zasluži 38 tisoč evrov.
Charlie Sheen z vsakim tvitom zasluži 38 tisoč evrov.FOTO: Reuters
Charlie Sheen, ki je bil lani v središču pozornosti svetovnih medijev zaradi številnih škandalov z mamili, alkoholom in prostitucijo, kar ga je stalo glavne vloge v uspešni televizijski seriji Dva moža in pol, je Twitter spremenil v dobičkonosno dejavnost. Z vsakim tvitom je bogatejši za 38 tisoč evrov. Kot poroča New York Magazine, vsakokrat, ko se na popularnem družbenem omrežju pojavi sporočilo, spletna stran internships.com, preko katere potuje njegovo sporočilo, zazna v prvi uri kar 93.333 klikov, ki narastejo na 450 tisoč v naslednjih 48 urah.
Kim Kardashian z vsakim tvitom zasluži 10 tisoč dolarjev.
Kim Kardashian z vsakim tvitom zasluži 10 tisoč dolarjev. FOTO: Twitter

Ko je Sheen želel najeti pomočnika, ki bi skrbel za njegov profil na Twitterju, se mu je javilo več kot 82 tisoč kandidatov iz 181 držav, ki bi z veseljem sprejeli službo.

Dobičkonosen posel

Vse to zgovorno kaže, kako zelo je Sheen popularen v virtualnem svetu. Njegov zaslužek na Twitterju je seveda odvisen od števila ljudi, ki mu sledijo. Za podjetja, kot sta Toyota in American Airlines, ki porabijo na milijone dolarjev za reklamo, je bistveno število uporabnikov, ki spremljajo zvezdnika na Twitterju oziroma koliko odgovorov pošljejo. New York Magazine tudi trdi, da zvezdniki v večini primerov sporočil ne objavljajo sami, temveč to počnejo najeti ljudje, katerih glavna naloga je, da sporočila slavnih pretvorijo v 140 znakov. Druga poslovno najbolj uspešna "twitterašica" je Kim Kardashian, saj ji vsak tvit prinese 10 tisoč dolarjev, z osem tisoč dolarji pa ji sledi raper Snoop Dogg.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493