Zadovoljna.si
Kim Novak je bila v 50. letih minulega stoletja ena najpopularnejših filmskih zvezd.

Novice

Kim Novak bo pustila svoje odtise v Hollywoodu

STA
07. 03. 2012 16.19
1

Ameriška filmska igralka Kim Novak, ki je poznana predvsem po vlogi v Hitchcockovem filmu Vrtoglavica, bo pustila odtise svojih dlani in stopal v betonu v Hollywoodu. Slovesnost bo pred znamenitim kitajskim gledališčem Grauman potekala 14. aprila v sklopu festivala filmskih klasik, je sporočil organizator Turner Classic Movies.

Kim Novak je bila v 50. letih minulega stoletja ena najpopularnejših filmskih zvezd.
Kim Novak je bila v 50. letih minulega stoletja ena najpopularnejših filmskih zvezd.FOTO: Reuters

Kim Novak se bo tako pridružila vrsti velikanov svetovnega filma, kot so Charlie Chaplin, Frank Sinatra, Clark Gable, Marilyn Monroe, George Cloony in Johnny Depp, ki so pustili svoje odtise v vlažnem betonu pred znamenitim hollywoodskim gledališčem. Novakova se bo udeležila tudi projekcije filma Vrtoglavica v sklopu omenjenega festivala. Ena najpopularnejših filmskih zvezd v 50. letih minulega stoletja je v Hitchcockovem filmu iz leta 1958 zaigrala pri 24 letih ob Jamesu Stewartu. Zaigrala je tudi v filmih, kot sta Beli bizon in Mož z zlato roko. Leta 1997 je na Berlinalu prejela zlatega medveda za življenjsko delo. V 80. letih se je z drugim možem preselila na ranč v ameriški zvezni državi Oregon.

Igralka se je januarja spet pojavila na naslovnicah časopisov, ko je ostro kritizirala francoskega režiserja Michela Hazanaviciusa, ker je v svojem filmu "The Artist" (Umetnik) uporabil glasbo iz Hitchcockovega filma Vrtoglavica. Glasba Bernarda Herrmanna, ki spremlja ljubezenski prizor v Vrtoglavici, se pojavi v več kot šest minutni sekvenci filma "The Artist".

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368