Zadovoljna.si
Po podatkih raziskave se premožnejši in bolj izobraženi manj ločujejo kot manj premožni in izobraženi.

Novice

Ločitev dražja za ženske

STA
06. 08. 2012 10.48
2

Avstralska raziskava o zakonskih zvezah v državi je pokazala, da je ločitev dražja za ženske in ima za pripadnice nežnejšega spola hujše finančne posledice kot za moške. Najslabše pa jo odnesejo ženske, ki se ločijo, ko so od njih še odvisni otroci, je dokazala raziskava Avstralskega inštituta za družinske študije.

Po podatkih raziskave se premožnejši in bolj izobraženi manj ločujejo kot manj premožni in izobraženi.
Po podatkih raziskave se premožnejši in bolj izobraženi manj ločujejo kot manj premožni in izobraženi.FOTO: iStockphoto

Večina žensk, ki ostane samskih po razvezi zakonske zveze, si finančno nikoli ne opomore. Njihovi prihodki se morda nekoliko izboljšajo, vendar večinoma preko državne podpore, do katere ne bi bile upravičene, če bi ostale poročene.

Za moške pa je najboljša rešitev za finančno situacijo po propadu zakonske zveze ponovna poroka ali zunajzakonska zveza, je povedal raziskovalec na Avstralski narodni univerzi Matthew Gray. Ženske, ki ostanejo samske, so večinoma bolje izobražene in imajo boljše zaposlitvene možnosti. Pri moških je situacija ravno obratna, saj so samski moški običajno slabše izobraženi in imajo slabše zaposlitvene možnosti.

Raziskovalci so ugotovili, da ima ločitev izredno negativne posledice za premoženje ločencev. Zato avtorji raziskave ugibajo, da strah pred finančnimi posledicami in stroški ločitve mnoge pare, ki niso več zaljubljeni, odvrne od ločitve. Število ločitev v Avstraliji je bilo lansko leto najnižje v zadnjih 20 letih. V raziskavo so bili zajeti podatki iz več kot 7000 gospodinjstev med letoma 2002 in 2010.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368