Zadovoljna.si
Siku je star mesec dni.

Novice

VIDEO: Medvedek, ki je postal hit na internetu

Z.C.
26. 12. 2011 12.02
6

Star je komaj mesec dni in že je zvezdnik živalskega vrta Skandinavisk Dyrepark na Danskem. Polarni medvedek Siku, ki tehta tri kilograme in pol, sodi v eno od tistih vrst, ki jo takoj po rojstvu ločijo od matere, ker jih zaradi pomanjkanja mleka ne more hraniti.

Siku je star mesec dni.
Siku je star mesec dni.FOTO: YouTube

Siku je mesec dni star polarni medvedek, ki ga pozna že skoraj ves svet, saj so številni mediji objavili njegovo fotografijo. Ker ga mama medvedka ni zmožna hraniti, zdaj zanj skrbijo zaposleni v živalskem vrtu Skandinavisk Dyrepark, kjer Siku, kar pomeni 'led', domuje. "Če bi ga pustili ob materi, bi Siku poginil," je za medije pojasnil Frank Vigh-Larsen, vodja živalskega vrta, in dodal, da so prve dni medvedkovega življenja spremljali s pomočjo nadzornih kamer ter na srečo pravočasno opazili, da ga medvedka ne hrani. Pozneje so ugotovili, da nima dovolj mleka. Tako zdaj za belega mladička skrbijo ljudje, ki so ga že navadili tudi na nežnosti, ki jih mali medvedek dobesedno obožuje. Kot so povedali njegovi skrbniki, se pred spanjem zlekne na svojo odejico in ob božanju mirno zaspi.


 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493