Zadovoljna.si
Rad bi se imenoval Henry William Philip Charles Frederick Michael Louis George Edward Robert.

Novice

Navdušenec nad kraljevsko poroko želel bolj kraljevsko ime

STA
25. 05. 2011 15.25
0

Neki Izraelec je bil tako navdušen nad poroko britanskega princa Williama in njegove izbranke Catherine Middleton, da si je želel omisliti nekoliko bolj kraljevsko poimenovanje in si nadeti imena desetih britanskih kraljev in princev, ki jih najbolj občuduje.

Rad bi se imenoval Henry William Philip Charles Frederick Michael Louis George Edward Robert.
Rad bi se imenoval Henry William Philip Charles Frederick Michael Louis George Edward Robert.FOTO: Reuters

Izraelčevo prošnjo, da bi se imenoval Henry William Philip Charles Frederick Michael Louis George Edward Robert, je izraelski urad za prebivalstvo in priseljence zavrnil na podlagi zavajanja javnosti, je poročal izraelski časnik Jediot Aharonot. Izraelski zakoni na osebni izkaznici namreč dovoljujejo največ tri imena, zato so od prosilca zahtevali, naj izbere tiste tri, ki si jih najbolj želi.

V Izraelu si ime spremeni več tisoč ljudi na dan. Nekateri to storijo po nasvetu rabina, drugi upoštevajo navodila mistikov, nekateri pa želijo svoje ime spremeniti v judovsko. Katera tri kraljeva imena je moški nazadnje izbral, ne poročajo.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493