Zadovoljna.si
proizvodnja pnevmatik

Novice

Novoletne zaobljube Američanov povezane s službo

Reuters
2011-01-09 08:55
0

Večina Američanov je letos naredila novoletne zaobljube, ki so bile povezane z delom, bodisi da bi zamenjali službo bodisi da bi dobili povišico ali pa napredovali, je pokazala anketa.

Anketo sta izpeljali dve spletni strani, ki ponujata delo, izkazalo pa se je, da si kar 98 vprašanih Američanov želi v letu 2011 narediti spremembo na delovnem področju. ''Delodajalci delajo več z manj in ljudje imajo tega dovolj,'' je povedal Charles Purdy, urednik spletnih strani. ''Preteklega leta so se ljudje bali, a sedaj je situacija že bolj optimistična.''

66 odstotkov vprašanih je dejalo, da iščejo novo službo pri novem delodajalcu, 15 odstotkov si želi povišice ali napredovanja pri sedanjem delodajalcu, 17 odstotkov pa si želi postati samostojni podjetnik. Le dva odstotka sta dejala, da sta zadovoljna s sedanjo situacijo.

42 odstotkov jih pričakuje, da se bodo razmere za zaposlovanje v letu 2011 izboljšale, 33 odstotkov pa jih meni, da se bo situacija poslabšala, četrtina pa pravi, da se situacija ne bo kaj bistveno spremenila.

78 odstotkov anketiranih je dejalo, da je bila njihova novoletna zaobljuba povezana z delom, leta 2010 je bilo takšnih 10 odstotkov manj. V anketi je odgovarjalo 3737 ljudi. V anketi je sicer zabeleženo mnenje tistih, ki so privolili v sodelovanje.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152