Zadovoljna.si
John Lennon in Yoko Ono

Novice

Objavljen zadnji intervju Johna Lennona

Z.M.
08. 12. 2010 10.00
0

Ob 30. obletnici smrti legendarnega Johna Lennona je znana ameriška revija objavila pogovor, ki so ga z glasbenikom posneli, tri dni preden je podlegel strelnim ranam oboževalca.

John Lennon in Yoko Ono
John Lennon in Yoko Ono FOTO:

Delček omenjenega intervjuja je bil objavljen že leta 1980, letos pa je pogovor prvič izšel v celoti. V njem Lennon optimistično govori o svoji družini in načrtih za prihodnost, malo manj navdušeno pa o svojih nasprotnikih. "Ljudje imajo radi le tiste, ki se vzpenjajo. Ustvarijo neko iluzijo okoli posameznikov, če slednji ne ustrezajo več njihovi idealni sliki, pa jih začnejo kritizirati,“ je John povedal o vseh, ki se niso strinjali z njegovo glasbeno in zasebno potjo, potem ko je zapustil skupino The Beatles. Glasbenik in mirovnik je dodal tudi, da kritiki želijo mrtve ikone, njega pa to ne zanima in ne želi biti en od njih. Tri dni pozneje je umrl ...

Lennon o svojem osebnem življenju
Lennon se je v zadnjem intervjuju razgovoril tudi o prihodnosti glasbene industrije in napovedal, da se bo Bruce Springsteen ukvarjal s podobno težavo, kot se je on sam. "Bog naj pomaga Bruceu, ko se bodo kritiki odločili, da ni več bog,“ je izjavil John in kar nekaj besed nato namenil tudi njegovi globoki povezavi z ženo Yoko Ono, vzgoji njegovih otrok in sodelovanju s Paulom McCartneyjem.

Obletnica prežeta z ljubeznijo
Avtor intervjuja, novinar Jonathan Cott, se je z zvezdnikom pogovarjal v studiu in Lennonovem stanovanju, z namenom, da članek objavi, ko bosta z Yoko Ono izdala skupni album Double Fantasy. Zaradi atentatorja Marka Davida Chapmana pa se je Johnova pot končala, pred izidom novega projekta. Cott intervjuja ni poslušal od leta 1980, ko je čistil omaro pa je naletel na stare posnetke in Lennonov glas ga je tako inspiriral, da se je odločil, da preostanek intervjuja znova ponudi v objavo reviji The Rolling Stone. Poleg intervjuja bo ob obletnici v isti publikaciji, izšel tudi esej Yoko Ono, v katerem povzema zadnje dni preživete z Johnom. "Ob tej žalostni obletnici, se mi pridružite v spominu na Johna. Naj bo dan prežet z ljubeznijo in spoštovanjem. V 40 letih svojega življenja je svetu dal veliko. Svet je imel srečo, da je poznal Johna. Ljubim te John,“ je zapisala Yoko.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493