Zadovoljna.si
Severina koledar Petrol

Novice

'Od porniča do nune, ki uničuje hrvaško glasbo’

Z.B.
19. 02. 2011 17.00
1

Catherine Baker z univerze Southtempton je v svojem doktoratu napisala, da najbolj znana hrvaška pevka Severina s svojo turbo-folk glasbo uničuje hrvaško kulturo. Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi raziskava temeljila na monografiji Zvoki z meje.

"Ko je Severina srečala Gorana Bregovića, se je zgodila sprememba hrvaške nacionalne identitete: po usodnem srečanju Splitčanke s Sarajevčanom, je srbski turbo-folk, ki je že leta prisoten na obrobju domače scene, prodrl v hrvaško glasbo, s tem pa tudi v srce hrvaških sanj. Oprostite, hrvaške kulture," trdi dr. Catherine Baker, ki naj bi se s tem nanašala na Severinin nastop na Evroviziji leta 2006, s pesmijo Moja štikla, za katero je aranžma prispeval Goran Bregović.

Znova o Severininem 'porniču'

Bakerjeva se je obregnila tudi ob Severinin domači 'pornič', ki je prišel v medije leta 2004 in spomnila, da je pevka po tistem provocirala publiko s pesmijo, v kateri poje: "Zvesta sem ti kot nuna, kot vsaka druga Hrvatica." V svojem doktoratu dr. Bakerjeva še posebej preučuje podrobnost iz videospota, v katerem Severina stoji pred hrvaško zastavo in trdi, da črka S v ozadju spominja na ustaški simbol.

Severina koledar Petrol
Severina koledar Petrol FOTO: Facebook


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493