Zadovoljna.si
Med člani skupine Beatles bo Paul McCartney zadnji dočakal zvezdo.

Novice

Paul McCartney bo dobil zvezdo na Pločniku slavnih

STA
03. 02. 2012 11.48
0

Paul McCartney bo kot zadnji od štirih Beatlov dobil lastno zvezdo na Pločniku slavnih v središču Hollywooda. Po napovedih organizatorjev mu jo bodo odkrili 9. februarja pred nekdanjo zgradbo založbe Capitol Records. To bo 2460. zvezda po vrsti.

Med člani skupine Beatles bo Paul McCartney zadnji dočakal zvezdo.
Med člani skupine Beatles bo Paul McCartney zadnji dočakal zvezdo.FOTO: X17ONLINE.COM

Svoje zvezde imajo tam že njegovi glasbeni kolegi Ringo Starr, John Lennon in George Harrison, vse štiri liverpoolske legende pa imajo tudi skupno zvezdo pod imenom The Beatles. Posamično zvezdo je leta 1988 prvi dobil John Lennon, in sicer kmalu po osemletnici smrti. Harrisonu, ki je umrl leta 2001, so se posthumno poklonili aprila 2009, februarja 2010 pa so zvezdo odkrili danes 71-letnemu Ringu Starru.

Dan po odkritju zvezde bo McCartney še enkrat v središču pozornosti. Ustanova MusiCares bo namreč 14-kratnega dobitnika grammyja 10. februarja pred letošnjo slovesno podelitvijo teh nagrad razglasila za osebnost leta. S tem bo počastila predvsem njegove humanitarne zasluge.

McCartney lahko na 54. podelitvi grammyjev, ki bo 12. februarja, znova upa na nagrado. S svojim albumom "Band On The Run" je nominiran "za najboljši zgodovinski album".
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368