Zadovoljna.si
Pete Doherty

Novice

Pete Doherty igra Alfreda de Musseta

STA
23. 02. 2011 12.03
0

Razvpiti britanski rocker Pete Doherty se bo prvič preizkusil kot igralec in v filmu upodobil francoskega pesnika iz 19. stoletja Alfreda de Musseta. Producenti so izid filmske priredbe Mussetove avtobiografske zgodbe o prevari in ljubezenskemu trikotniku napovedali za prihodnje leto.

Pete Doherty, vodja zasedbe Babyshambles, bo v filmu upodobil francoskega pesnika iz 19. stoletja Alfreda de Musseta.
Pete Doherty, vodja zasedbe Babyshambles, bo v filmu upodobil francoskega pesnika iz 19. stoletja Alfreda de Musseta.FOTO: Reuters

Alfred de Musset je v knjigi "Confession d'un enfant du siecle" (Izpoved otroka našega časa) popisal svojo burno ljubezensko afero s francosko pisateljico Amantine Lucile Dupin, ki je objavljala pod moškim psevdonimom George Sand. Film, v katerem se bo britanski rocker Pete Doherty prvič preizkusil kot igralec, bo nastal po knjižnem delu francoskega pesnika.

Nekaj prizorov za film so že posneli v Parizu, od ponedeljka pa filmska ekipa snema v nemškem mestu Regensburg. Film bo sicer postavljen v Francijo, glavno žensko vlogo pa bo odigrala igralka angleško-francoskega rodu Charlotte Gainsbourg.

Doherty, nekdanji frontman skupine The Libertines in aktualni vodja zasedbe Babyshambles, je svojo kariero začel kot pesnik. Znan je tudi po ljubezenski zvezi z manekenko Kate Moss in številnih škandalih, povezanih z zlorabo drog in alkohola.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493