Zadovoljna.si
Festival poleg bikov zaznamujejo tudi koncerti, tradicionalni plesi in velike količine alkohola.

Novice

Po ulicah Pamplone so se zapodili biki

STA
15. 07. 2011 12.03
1

Na ulicah španske Pamplone je v četrtek potekal še zadnji tek pred biki v okviru priljubljenega festivala San Fermin. V teku so bili poškodovani trije ljudje, v minulih sedmih dneh pa je pretežno zaradi bikovih rogov poškodbe utrpelo več kot 40 ljudi. Letos sicer niso zabeležili nobene smrtne žrtve tradicionalnega teka.

Festival poleg bikov zaznamujejo tudi koncerti, tradicionalni plesi in velike količine alkohola.
Festival poleg bikov zaznamujejo tudi koncerti, tradicionalni plesi in velike količine alkohola.FOTO: Reuters

Znameniti tek pred biki je najbolj znan dogodek festivala San Fermin, ki se je začel 6. julija in se je zaključil v četrtek. Po ulicah starega mestnega jedra se je zapodilo šest bikov in šest volov, ki so skoraj 850 metrov dolgo pot do glavne arene pretekli v dveh minutah in 20 sekundah. Trije od udeležencev, ki so tekli pred biki, so dobili lažje poškodbe. Po besedah prirediteljev festivala je bilo v prejšnjih sedmih tekih poškodovanih najmanj 38 ljudi, med njimi so štirje dobili vbodne rane od bikovih rogov. Festival San Fermin je v Pamplono, mesto z 200.000 prebivalci na severu Španije, letos pritegnil več kot milijon obiskovalcev. Festival poleg bikov zaznamujejo tudi koncerti, tradicionalni plesi in velike količine alkohola. Festival San Fermin je postal znan po vsem svetu po zaslugi Ernesta Hemingwaya in njegovega romana Sonce vzhaja in zahaja, ki ga je pisatelj napisal po prvem obisku v Pamploni leta 1923.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493