Zadovoljna.si
Leisel Jones očitajo, da ima preveč kilogramov.

Novice

Predebela za olimpijske igre?

Z.C.
27. 07. 2012 16.44
71

Bi moral biti športnik, ki dosega vrhunske rezultate, vitek? Vprašanje je sprožilo polemiko, ki je tik pred začetkom poletnih olimpijskih iger 2012 v Londonu, izbruhnila v Avstraliji. V središču razprav se je znašla avstralska plavalka Leisel Jones, ki ji nekateri mediji očitajo, da je debela. Poglejte in presodite!

Leisel Jones očitajo, da ima preveč kilogramov.
Leisel Jones očitajo, da ima preveč kilogramov.FOTO: Reuters

Avstralska plavalka Leisel Jones, ki so ji nadeli vzdevek 'Lethal' (Smrtonosna), se lahko pohvali z zlato medaljo, ki jo je osvojila v štafeti 4-krat 100 m na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004. Odlična plavalka, od katere si veliko obetajo tudi na poletnih olimpijskih igrah v Londonu. Zato je toliko bolj težko razumeti, da se je tik pred začetkom londonskih iger Leisel znašla sredi polemike, ki je izbruhnila v njeni domovini. Nekateri tabloidi so jo napadli, da je predebela za športnico, javnost pa se je že razdelila na dva tabora, tiste, ki se strinjajo, in tiste, ki jo zagovarjajo. Kakor koli, Leisel bo nastopila na olimpijskih igrah v Londonu, med tistimi, ki so se ji postavili v bran, pa je tudi nekdanji šampion Giaan Rooney, ki je v zvezi z očitki mladi kolegici izjavil: "Je velika športnica in že 12 let dela na svojem telesu. Glede na njene odlične športne rezultate, sploh ne vidim razloga, da bi kaj spremenila." Jonesova, ki se je rodila leta 1985, je poleg zlate medalje na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, osvojila tudi tri srebrne medalje in eno bronasto.

Avstralka bo nastopila tudi v Londonu.
Avstralka bo nastopila tudi v Londonu.FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493