Zadovoljna.si
Pogled, ki bo nadomestil dotik.

Novice

Prenosnik, ki ga lahko upravljate s pogledom

STA
06. 03. 2011 17.38
0

Švedsko podjetje Tobii je razvilo inovativno tehnologijo, ki so jo vgradili v poseben prenosnik. Po novem bo osebni računalnik mogoče opravljati zgolj s pogledom in ne le z dotikom. Revolucionarno tehnologijo so predstavili na mednarodnem računalniškem sejmu Cebit v nemškem Hannovru.

Pogled, ki bo nadomestil dotik.
Pogled, ki bo nadomestil dotik.FOTO:

Po poročanju francoske tiskovne agencije gre za prvi tovrstni prenosni računalnik. S pomočjo pogleda uporabnik lahko odpira različne datoteke in izvaja še druga opravila. Če porabnik preneha z gledanjem v ekran, pa novodobna tehnologija samodejno prekine funkcijo delovanja oči in zaslon preklopi v varčen način, vse dokler uporabnik znova ne uporabi svojega pogleda. Čeprav gre za prototip, so v podjetju prepričani, da se bo tovrstna tehnologija v trgovinah znašla že čez nekaj let. Podobna tehnologija se sicer že uporablja v avtomobilski industriji, medtem ko je prenosnik, ki ga lahko opravljaš zgolj s pogledom, parava mala revolucija za tehnološke navdušence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493