Zadovoljna.si
Panda - 1

Novice

Prestrašeni panda je ganil svet

Z.B.
15. 03. 2011 14.21
5

Na svetovnem spletu se je v dneh po silovitem potresu, ki je prizadel Japonsko, pojavila fotografija prestrašenega pande, ki se je tresenja tal tako ustrašil, da se je oklenil nog paznika živalskega vrta. A zgodba, ki je ganila ves svet, ni resnična. Panda s fotografije sploh ne živi na Japonskem.

Panda - 1
Panda - 1FOTO:

V zadnjih dneh na svetovnem spletu kroži fotografija, ob pogledu na katero so mnogi ganjeni. Objavljajo jo tako novičarski portali, ki poročajo o grozljivih posledicah potresa na Japonskem, kot tudi uporabniki socialnih omrežij. Na fotografiji je prestrašeni panda, ki se silovito oklepa nog, najverjetneje paznika živalskega vrta. Številne spletne strani ob fotografiji poročajo, da je nastala po silovitem potresu, ki je prizadel Japonsko. Fotografijo naj bi najprej objavili Španci, nato pa povzeli v številnih drugih državah. A kmalu se je izkazalo, da fotografija 'prestrašenega' pande, ki je tako zelo ganila svet, ni nastala po potresu na Japonskem, temveč pred petimi leti na Kitajskem, v okviru kampanje za zaščito pand.


 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493