Zadovoljna.si
Ustvarjanje

Novice

Resnica o 'seksi potegavščini'

Z.C.
27. 09. 2012 15.53
1

Ko je svetovno znan fotograf Jean-Yves Lemoigne za francosko revijo Amusement naredil te posnetke, si ni predstavljal, da bo nekdo njegove fotografije spremenil v lažno reklamo za znano blagovno znamko igrač za odrasle.

Ustvarjanje
Ustvarjanje FOTO: iStockphoto

Serija posnetkov, ki jih je Jean-Yves Lemoigne poimenoval PIXXXEL, je nastala leta 2009 in je počastitev digitalne kulture. 'Popikslan' videz modelov, ki so ga dosegli z računalniško obdelavo, je vzpodbudil živahno aktivnost nekaterih internetnih uporabnikov, ki so svoji domišljiji dali prosto pot in na fotografije dodali logo znane danske blagovne znamke kock in napis 'za odrasle'. Mnogi so nasedli in bili prepričani, da gre za resnično reklamno kampanjo. Med drugim je nasedel tudi britanski tabloid The Sun. A resnica je daleč od tega, da bi proizvajalec svetovno znanih kock za otroke ponudil trgu tudi različico za odrasle. Gre za domišljijsko ustvarjanje uporabnikov interneta, ki mu še vedno nasedajo številni ljudje, ki verjamejo, da je mogoče iz kock ustvariti tudi seksi lepotico. Resda nekoliko oglato, pa vendar.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493