Zadovoljna.si
pacu

Novice

Riba jima je odgriznila testise

Z.K
13. 07. 2012 13.16
37

Zgodilo se je dvema ribičema, ki sta zaradi ugriza krvoločne ribe izkrvavela in umrla. Žival ima 32 zob in tehta tudi do 55 kilogramov. To je pacu, posebna vrsta rečne ribe, ki so jo prvič opazili v indonezijski pokrajini Papuazija. Riba je zelo mišičasta in napadalna, njena tarča so druge ribe in tudi ljudje, še posebej jo privlačijo moški testisi. Poglejte podrobnosti.

pacu
pacu FOTO:

Riba kastrirala dva ribiča

Kot je poročal Daily Mail, je bila prav ta riba vzrok za smrt dveh
indonezijskih ribičev, ki sta izkrvavela, potem ko jima je riba odkriznila moda. Strokovnaki trdijo, da se je pacu začel hraniti s človeškim mesom zaradi pomanjkanja hrane v Papuaziji. V Amazoniji, od koder izhaja, se je namreč riba hranila izključno z mrčesom.

Zobje spominjajo na človeške

Sprva so menili, da je napadalna riba piranja, pozneje pa so potrdili, da gre za tako imenovano ribo pacu. Četudi sodi v isto družino rib kot krvoločna piranja, ima pacu močnejše zobe, po obliki zelo podobne človeškim. Trenutno so tudi v jezeru Lou Yaeger v Ilinioisu, kamor se bile po vsej verjetnosti odvržene nezakonito. Lokalne oblasti pravijo, da je ves strah pred ribami odveč.

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493