Zadovoljna.si
Nič več premikanja kazalcev za Ruse.

Novice

Rusija ne bo premaknila kazalcev

STA
09. 02. 2011 12.00
0

Ruski predsednik Medvedjev je pred kratkim napovedal, da letos jeseni njegova država ne bo prešla s poletnega na zimski čas. Moskva bo tako vse leto štiri ure pred greenwiškim časom, odločitev pa poleg predsednika podpira tudi večina Rusov.

Nič več premikanja kazalcev za Ruse.
Nič več premikanja kazalcev za Ruse.FOTO: iStockphoto

Medvedjev je ta ukrep že v preteklosti večkrat napovedal, svojo odločitev pa je včeraj podprl z argumentom, da premikanje ure mnogim državljanom povzroča 'stres in bolezni'. Predsednik je še dodal, da po njegovem mnenju tovrstna sprememba močno vpliva na človeški bioritem in se mu zato zdi popolnoma nepotrebna. Rusi bodo tako v dolgih zimskih mesecih uživali še v dveh dodatnih urah svetlobe. „Imeli bomo podaljšano dnevno svetlobo in mislim, da bo to za našo državo zdravo. Ljudje so me za to pogosto prosili.“

Premikanje kazalcev so v tedanji Sovjetski zvezi uvedli leta 1981. Rusija, ki se razteza od Kaliningrada na zahodu do Kamčatke na vzhodu, ima kar devet različnih časovnih pasov. Ker nekatera območja pozimi le redko vidijo sonce, poleti pa spijo v svetlobi, je 'premikanje kazalcev' že dolgo veljalo za občutljivo politično temo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493