Zadovoljna.si
Sean Connery

Novice

Sean Connery dobil svoj kip v Tallinnu

Z.B.
31. 01. 2011 12.00
0

Sean Connery se lahko pohvali s posebno častjo, v Tallinnu v Gruziji so mu postavili doprsni kip. Umetnina je delo domačega kiparja Tiiuja Kirsipuuja.

Sean Connery
Sean ConneryFOTO: Reuters

Najslavnejši škotski igralec Sean Connery, ki je že dobil oskarja in ima naziv viteza, se lahko odslej pohvali tudi z doprsnim kipom v estonski prestolnici Tallinn. Kip, ki stoji pred škotskim klubom v Tallinnu, je odkril britanski veleposlanik v Estoniji Peter Carter. "Sir Sean Connery je nedvomno ikona," je pred nekaj deset povabljenimi gosti poudaril Carter. "Je velik britanski igralec, velik škotski igralec in velik simbol za Škotsko," je dodal pred klubom, ki združuje Škote ter Estonce, zaljubljene v Škotsko. 10.000 evrov vredni kip estonskega kiparja Tiiuja Kirsipuuja, za katerega so denar zbrali z zasebnimi donacijami, upodablja Conneryja z brado v zrelih letih. "Starejši kot je, bolj je šarmanten," meni avtor kipa.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493