Zadovoljna.si
Sončenje

Novice

Španka je postala lastnica Sonca

Z. T.
28. 11. 2010 17.15
2

Sonce ima po milijardah let končno lastnika oziroma lastnico. Neka Španka namreč zatrjuje, da ima uradne dokumente, ki potrjujejo njeno lastništvo nad zvezdo, ki omogoča življenje na Zemlji.

49-letna Španka Angeles Duran je svetovnim medijem sporočila, da je lastnica Sonca. Podjetna gospa zatrjuje, da ima uradno potrdilo, ki ga je overila pri notarju, da je Sonce dejansko njeno in da bo njegovo uporabo začela zaračunavati. Idejo je dobila, ko je prebrala, da je neki Američan prijavil lastništvo nad Luno. Obstaja sicer mednarodni dogovor, po katerem si države ne morejo lastiti planetov in zvezd, nikjer pa ne piše, da si jih ne morejo prilastiti posamezniki. ''To bi lahko storil kdor koli, a sem se prva spomnila,“ je navdušena Duranova. In to svojo novo lastnino namerava unovčiti. Tako je napovedala, da bo zaračunala uporabnino vsakomur, ki pač Sonce uporablja, 50 odstotkov vsote pa bi podarila španski vladi in 20 odstotkov španskemu pokojninskemu skladu. Ostane še 30 odstotkov, tretjino bi namenila raziskavam, tretjino, da bi preprečila lakoto na svetu, tretjino pa bi obdržala zase. ''Čas je že, da začnemo delati stvari tako, kot je prav. Če obstaja kakšna zamisel, s katero je mogoče prispevati h gospodarstvu in dobrobiti ljudi, zakaj ne bi tega naredili?“ je odločna Španka.

Sončenje
Sončenje FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493