Zadovoljna.si
Ta fotografija je mnoge zelo razburila.

Novice

Na FB objavila fotografijo trupla svoje babice

Z.K.
06. 03. 2012 08.52
37

17-letna Romunka je na Facebooku objavila fotografijo, ki je močno razburila javnost po vsem svetu, saj je posnetek kmalu začel krožiti po internetu. Dekle je namreč objavilo fotografijo, na kateri veselo pozira, v ozadju pa so vidni posmrtni ostanki njene babice. Za številne, ki so si posnetek ogledali, je dekletovo dejanje precej sporno.

Ta fotografija je mnoge zelo razburila.
Ta fotografija je mnoge zelo razburila.FOTO: Facebook

Objava fotografije na Facebooku, na kateri se smehlja mlado dekle, ki sloni nad odprtim grobom babice, ki je umrla pred leti, je precej razburila ljudi, ki so posnetek videli. 17-letna Romunka se je namreč fotografirala ob posmrtnih ostankih babice, posnetek pa je nastal med tradicionalnim obredom, med katerim v Romuniji po preteku sedmih let po smrti izkopljejo posmrtne ostanke, nato pa jih znova pokopljejo. Gre za obred, s katerim počastijo pokojnikov spomin. Fotografijo si je ogledalo več kot 100.000 ljudi, večini pa se je objava posnetka zdela neprimerna. Dekletu je sicer v bran stopil ravnatelj šole, ki jo mlada Romunka obiskuje, Dumitru Cioclu, ki je pojasnil, da je objava fotografije na Facebooku sodoben način izkazovanja čustev do pokojne babice.

 


 

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493