Zadovoljna.si
Pomembna sta pogovor in dober zgled.

Novice

Starši svoj odnos do alkohola prenesejo na otroke

Z.B.
05. 12. 2010 13.02
0

Otroci, ki jih starši od malih nog učijo, da je alkohol v prekomernih količinah škodljiv in dobivajo pozitvna sporočila o zmernem konzumiranju alkoholnih pijač, imajo tak odnos do alkohola tudi v odrasli dobi.

Pomembna sta pogovor in dober zgled.
Pomembna sta pogovor in dober zgled.FOTO:
Najnovejša raziskava, ki so jo opravili na Univerzi Leeds, je pokazala, da v starosti od 5. do 12. leta lahko starši izjemno pomembno vplivajo na svoje otroke, tudi kar zadeva oblikovanja njihovega odnosa do alkohola. Prav vzgoja staršev namreč vpliva na zmanjšanje tveganja, da bodo njihovi otroci v odrasli dobi čezmerno konzumirali alkohol. Koristne ugotovitve bodo uporabili v brošuri, ki bo staršem v pomoč, kako se o tej temi pogovarjati z otroki. Seveda pa bodo pri osveščanju otrok glede škodljivosti pitja alkohola staršem morale biti v pomoč tudi šole.

Iskren pogovor

Vodja raziskave profesor Gill Valentine z Univerze Leeds je izjavil: “Naša raziskava je pokazala, kako pomembno je, da se iskren pogovor o alkoholu začne, že ko so otroci še zelo majhni. Starši otroke vzgajajo, da je alkohol dovoljen v zmernih količinah, premalo pa govorijo o tem, da ima alkohol zelo škodljiv vpliv na zdravje. Predvsem zato, ker morda nimajo osebnih izkušenj s tem.”

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493