Zadovoljna.si
Tim Burton se bo lotil filmske upodobitve Notredamskega zvonarja.

Novice

Tim Burton in Josh Brolin v Notredamskem zvonarju

STA
03. 03. 2011 12.00
0

Josh Brolin, ki ga je na filmskih platnih trenutno mogoče videti v vlogi morilca Toma Chaneyja v vesternu Pravi pogum, se bo skupaj z režiserjem Timom Burtonom lotil prenosa znamenitega romana Victorja Hugoja Notredamski zvonar na filmsko platno, je poročala filmska revija Hollywood Reporter.

Roman, ki je izšel leta 1831, pripoveduje o grbavem zvonarju Quasimodu v znameniti pariški katedrali Notre Dame in o njegovi tragični ljubezni do lepe ciganke Esmeralde. Po naročilu hiše Warner Bros scenarij pišeta Kieran in Michele Mulroney. Brolin bo poleg tega, da bo v filmu zaigral, sodeloval tudi kot producent. Burton, ki se trenutno posveča filmu "Dark Shadows", ta naj bi v kinematografe prišel leta 2012, še ni dokončno privolil v sodelovanje.

Tim Burton se bo lotil filmske upodobitve Notredamskega zvonarja.
Tim Burton se bo lotil filmske upodobitve Notredamskega zvonarja.FOTO: Reuters

Četrta filmska uprizoritev znamenitega zvonarja

Njegova končna odločitev bo odvisna od tega, kakšen bo scenarij, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Roman Victorja Hugoja je doživel že več prenosov na filmsko platno, prvič leta 1905 pod naslovom Esmeralda. Danes je med najbolj poznanimi Disneyjev animirani film iz leta 1996. Nazadnje je Esmeraldo v filmu iz leta 1997, ki pa ga je filmska kritika raztrgala, upodobila Salma Hayek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478