Zadovoljna.si
John Lennon in Yoko Ono

Novice

Yoko Ono bo v Indiji razstavljala in iskala navdih

STA
29. 12. 2011 10.50
0

Konceptualna umetnica in glasbenica Yoko Ono bo obiskala New Delhi, kjer bo od 13. januarja v zasebni galeriji Vadehra na ogled njena razstava z naslovom "Our Beautiful Daugthers". Kot je povedal direktor galerije Parul Vadehra, je to postavitev pripravila kot posvetilo indijskim ženskam in njihovi moči.

John Lennon in Yoko Ono
John Lennon in Yoko Ono FOTO:

Na razstavi bo predstavljen tudi umetničin glasbeni in filmski arhiv ter dela, ki jih je ustvarila skupaj z Johnom Lennonom. Umetnica bo v okviru razstave tudi nastopila. "Izvajala bom glasbo. Upam, da v sodelovanju z indijskimi glasbeniki," je dejala. Yoko Ono je za časopis Hindustan Times povedala, da pričakuje, da bo tokratni obisk Indije plodnejši, kot je bil tisti z Lennonom. "Takrat je bil namen spoznavanje in uživanje v indijski deželi in kulturi – tokrat prihajam po spodbudo in navdih," je povedala Lennonova vdova.

Člani zasedbe The Beatles so Indijo obiskali leta 1968. Udeležili so se tečaja transcendentalne meditacije, ki ga je vodil Mahariši Maheš Jogi. Yoko Ono se prav tako veseli raziskovanja bollywoodske kinematografije. "Tako kot smo se marsičesa naučili iz hollywoodskih filmov, se lahko učimo tudi iz indijskih, predvsem o resnici, pravici in svobodi," je še dejala umetnica. Razstava bo na ogled do 10. marca.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375