Zadovoljna.si
Ženska, ki kriči

Novice

Ženske 13-krat dnevno pomislijo, da niso lepe

Z.B.
23. 02. 2011 16.31
0

Ženske v povprečju 13-krat na dan pomislijo, da so grde. Anketa je namreč pokazala, da kar 97 odstotokov žensk vsak dan razmišlja o svojem telesu na negativen način. Še več - nekatere ženske v 24 urah kar 100-krat pomislijo na to, da so grde in neprivlačne.

So ženske, ki 100-krat dnevno pomislijo kaj slabega o svojem videzu.
So ženske, ki 100-krat dnevno pomislijo kaj slabega o svojem videzu.FOTO:

Zagotovo ni ženske, ki se ne bi vsaj enkrat v življenju počutila nesamozavestno zaradi svojega videza in telesa. Najnovejša anketa na to temo pa kaže, da je žensk, ki se ne počutijo dobro v svoji koži, veliko več, kot smo mislili. Kar 97 odstotkov žensk namreč vsaj enkrat na dan začuti, da jih nekaj na njihovem telesu moti. V raziskavi, v kateri je sodelovalo 300 žensk, se sicer niso poglobili v vzroke in posledice te težave. V rezultatih navajajo le, da nekatere ženske kar 100-krat dnevno pomislijo na kaj slabega o svojem videzu, še posebej o obliki svojega telesa, v povprečju pa predstavnice nežnega spola to počnejo 13-krat na dan. Nadzor nad izvedbo ankete je imela psihologinja Ann Kearney-Cooke, ki je pojasnila, da so številke resda dokaj visoke, vendar nad njimi ni presenečena: "Podcenjevanje samega sebe je postalo nekaj tako običajnega, da kadar kakšna ženska izjavi, da ji je njeno telo všeč, se vsem to zdi nekaj nenavadnega."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493