Zadovoljna.si
Zasedba filma Bilo je nekoč v Hollywoodu

Novice

Leonardo DiCaprio navdušuje v enem najbolj pričakovanih filmov leta

KRISTINA ŽUST, strokovnjakinja za film
20. 08. 2019 20.38
0

Leonardo DiCaprio ponovno navdušuje svoje privržence, tokrat v enem najbolj pričakovanih filmov leta »Bilo je nekoč … v Hollywoodu«, ki je delo kontroverznega režiserja Quentina Tarantina in o katerem smo že pisali. Film je premiero doživel na Cannskem filmskem festivalu meseca maja, sedaj pa je na ogled tudi v naših kinematografih.

DiCaprio v filmu nastopi v vlogi izmišljenega TV zvezdnika Ricka Daltona, ki skupaj s svojim dvojnikom (v filmu ga upodobi Brad Pitt) skuša doseči ponovni preboj v filmski industriji. Zgodba se dogaja v času tragičnih t. i. Mansonovih umorov, ko so člani družine Manson umorili 5 ljudi, med njimi tudi visoko nosečo igralko Sharon Tate, takratno ženo režiserja Romana Polanskega. Tatovo, ki je v filmu Daltonova soseda, je v filmu upodobila Margot Robbie.

DiCaprio je za svoj nastop že prejel številne pozitivne kritike in bo zagotovo eden izmed kandidatov za prestižne filmske nagrade v prihodnjem letu. Za tiste, ki se ne nameravate odpraviti v kino, pa je spodaj seznam najboljših Leonardovih filmov.

Začnimo z zadnjim, ki mu je leta 2016 prinesel tudi oskarja, in sicer »Povratnik«. Pustolovski, napet in deloma biografski film o preživetju in možu, ki želi maščevati svojega preminulega sina.  Film se dogaja v začetku 19. stoletja na neposeljenem in divjem ameriškem zahodu, vloga raziskovalca Hugha Glassa pa je bila za DiCapria kritiško ena najuspešnejših.

Svetovni filmski preboj je Leonardo seveda dosegel s »Titanikom« leta 1997.
Svetovni filmski preboj je Leonardo seveda dosegel s »Titanikom« leta 1997.FOTO: Profimedia

Nadaljujmo z vsaj navidezno lahkotnejšim filmom »Volk z Wall Streeta« (2013), ki si ga bomo Slovenci zagotovo za vedno zapomnili po vlogi Chantalle Katarine Čas. Gre za Scorsesejevo mojstrovino, resnično zgodbo o pohlepu newyorškega borznega posrednika Jordana Belforta. Tudi za to vlogo si je DiCaprio prislužil nominacijo za oskarja.

Če ostanemo pri Scorseseju in se kronološko pomikamo nazaj, sledi triler »Zlovešči otok« iz leta 2010, ki se dogaja na srhljivem in samotnem Shutterjevem otoku, kjer stoji strogo varovana bolnišnica za psihiatrične bolnike. Ko iz zaklenjene sobe izgine večkratna morilka, na pomoč pokličejo šerifa Taddyja Danielsa, ki ga upodobi DiCaprio. Nujen ogled za vse ljubitelje psiholoških trilerjev, ki te ves čas držijo v napetosti!

Svetovni filmski preboj je Leonardo seveda dosegel s »Titanikom« leta 1997, enem največjih filmskih hitov v celotni zgodovini filma in malo je gledalcev, ki si ga še niso ogledali. S Kate Winslet sta kot Jake in Rose že zapisana v zgodovino najpriljubljenejših filmskih parov. Winsletova in DiCaprio sta v filmu »Krožna cesta« po dobrih desetih letih ponovno upodobila par na filmskem platnu, vendar v dosti bolj melanholičnem tonu. Film je režiral takratni mož Winsletove Sam Mendes.

Leonardo pa je nase pomembno opozoril že s filmom »Kaj žre Gilberta Grapa?« leta 1993, v katerem je upodobil umsko zaostalega fanta (brata Gilberta Grapa, ki ga v filmu upodobi Johnny Depp). Za vlogo je bil DiCaprio nominiran tako za oskarja kot zlati globus in sam pravi, da mu je bila to ena najljubših vlog.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375