Zadovoljna.si
Naslovnica Peter Lindbergh

Novice

V 74. letu starosti umrl priznani modni fotograf Peter Lindbergh

S.B.
06. 09. 2019 07.37
0

Umrl je mojster modne fotografije Peter Lindbergh, ki je v črno-beli tehniki ovekovečil številne zvezdnike in modele. Znan je bil po svojih dramatičnih črno-belih portretih, nazadnje je sodeloval pri fotografiranju Meghan Markle in drugih markantnih žensk za naslovnico revije Vogue.

Peter Lindbergh se je rodil leta 1944 na Poljskem. Študiral je na likovni akademiji v Berlinu, na začetku kariere je bil asistent fotografa Hansa Luxa, leta 1973 pa je v Nemčiji, v Düsseldorfu, odprl svoj prvi fotografski studio.

Peter Lindbergh
Peter Lindbergh FOTO: Shutterstock

Pet let po odprtju studia se je odločil, da bo poskusil svojo kariero nadgraditi v Parizu, kjer mu je tudi uspelo, saj je sodeloval z eno najznamenitejših in najpomembnejših modnih revij, fracosko revijo Vouge. V času svoje kariere je imel priložnost sodelovati z mnogo zvezdniki in supermodeli. Nekateri celo trdijo, da je eden tistih, ki so poskrbeli za izraz "supermodel".

Leta 1990 je za januarsko naslovnico britanskega Vougea fotografiral Naomi Campbell, Lindo Evangelisto, Tatjano Patitz, Christy Turlington in Cindy Crawford. To leto je bilo tudi prelomnica njegove izjemno uspešne poklicne poti.

Njegovo smrt je javnosti sporočila družina. Mnogi zvezdniki in supermodeli pa so javno izrazili svoje sožalje in žalost ob izgubi tako profesionalne in tople osebe, kot naj bi bil Lindbergh. Charlize Theron je tako na svojem profilu na družbenih omrežjih zapisala "Moje srce je zlomljeno. Peter Lindbergh je bil genij in absolutni mojster svoje obrti. Poleg tega ga je tako izjemnega delala njegova neprestana prijaznost, toplina in neverjeten smisel za humor. Ena najboljših oseb, ki sem jih kdajkoli spoznala. Nikoli te ne bom pozabila, prijatelj."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375