Zadovoljna.si
Marilyn Monroe je bila že kot otrok zelo zapeljiva.

Trači

Katera zvezdnica je bila tako srčkan otrok?

Z.L.
09. 03. 2012 08.14
8

V igralsko zgodovino se je doslej vpisalo veliko imen. Vsako je znano po svojih sposobnostih, vlogah ali karakterju. Kdo med njimi je na ljudi naredil največji vtis, je težko reči, a vsakdo gotovo pozna znamenito ikono Marilyn Monroe. Igralka je bila znana po svojih vročekrvnih nastopih, privlačnem videzu in številnih ljubezenskih aferah. Še danes je moč dobiti njene profesionalne fotografije, ki krasijo tudi torbe, majice, vžigalnike, dežnike itd. Veliko manj pa je znanega o njenem otroštvu. Mi smo vseeno uspeli izbrskati fotografijo dojenčice Marilyn in sedaj se lahko sami prepričate, da je bila zapeljivka že od malih nog.

Marilyn Monroe je bila že kot otrok zelo zapeljiva.
Marilyn Monroe je bila že kot otrok zelo zapeljiva.FOTO:
Marilyn Monroe je bila rojena 1. junija leta 1926 v Los Angelesu, vendar ji je bilo takrat ime Norma Jeane Mortenson. Svoje otroštvo je zaradi materine bolezni v veliki meri preživela v rejniških družinah, že kot najstnico pa jo je življenje poneslo v manekenske vode. V tem poklicu je spoznala mnogo vplivnih ljudi, med njimi tudi iz sveta filma, ki so takoj prepoznali njen šarm in simpatičnost. Leta 1946 je podpisala svojo prvo filmsko pogodbo s podjetjem 20th Century Fox. Sprva je igrala manj pomembne vloge, v katerih pa je zaradi svoje karizme in lepote vedno izstopala. V filmih The Asphalt Jungle in All About Eve (oba sta bila posneta leta 1950) je nase opozorila z bujnimi svetlimi lasmi, ki so postali njen zaščitni znak. Najbrž so tudi ti pripomogli k njeni glavni vlogi v filmu Niagara, melodrami, ki so jo posneli leta 1953. Njena pojava 'neumne blondinke' je bila v poznejših filmih uporabljena predvsem za komične scene. Marilyn se je trudila ob delu tudi doštudirati na igralski akademiji, saj si je želela razširiti obzorja in kot izšolana igralka biti primerna za čim več žanrov. Za svoje vloge je prejela številne filmske nagrade po vsem svetu in ljudje so jo vzeli za svojo.

Burno življenje in skrivnostna smrt

Zadnja leta njenega življenja so bila v znamenju bolezni, osebnih težav in lastnega ugleda, saj je začela veljati za osebo, s katero je bilo težko delati. Znana je bila po zapeljevanju in tako ne čudi dejstvo, da je imela tudi z moškimi veliko težav. Leta 1942 se je poročila z Jimom Doughertyjem, a se že po nekaj letih tudi ločila od njega. Leta 1954 se je poročila z Joejem DiMaggiom, a že čez nekaj mesecev spoznala svojo zmoto. Sledil je zakon z Arthurjem Millerjem, ki pa je tudi zdržal vsega pet let. Njeni vročekrvni nastopi, skrivnostni nasmeh in izzivalni pogled so iz Marilyn naredili nesmrtni seks simbol in pop ikono 20. stoletja. 5. avgusta 1962 je svet močno šokirala njena smrt. Uradno naj bi ji botrovala prevelika doza uspavalnih tablet, a bo vse skupaj najbrž za vedno ostalo zavito v tančico skrivnosti. Dolgo so namreč krožila namigovanja, da naj bi nesrečnemu koncu ene najuspešnejših igralk preteklega stoletja botrovalo njeno razmerje z ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem in njegovim bratom Robertom. A nič ne pomaga, Marilyn ni več, ostale pa so nam fotografije, ki so na srečo nesmrtne.
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368