Zadovoljna.si
Emer O'Toole

Trači

Ups, kako je kosmata …

Z.L.
12. 05. 2012 08.57
89

V sodobni družbi velja, da so poraščene ženske pazduhe in nedepilirane noge nekaj popolnoma nesprejemljivega – nekaj, kar si lahko privoščijo le 'hipijevke'. Za vse ostale velja nepisano pravilo, da morajo biti njihove noge popolnoma gladke, niti sledu o kakšni dlaki pa ne sme biti niti pod pazduhami. A Emer O'Toole se je temu pravilu odločila upreti. Prenehala se je depilirati, z namenom svetu dokazati, da so tudi kosmate ženske enako srečne kot tiste, ki jih skrbi za vsako najmanjšo dlačico na 'napačnem' mestu.

Emer O'Toole se je pred 18 meseci odpovedala depilaciji.
Emer O'Toole se je pred 18 meseci odpovedala depilaciji.FOTO: YouTube
Mlada Emer O'Toole iz Dubilna se je pred 18 meseci prenehala depilirati. Razlog? Prišla je do zaključka, da je preveč pod pritiskom zaradi za družbo nesprejemljivih dlak in je želela temu narediti konec. V smeti je vrgla vse britvice, depilacijske kreme ter depilator in se sprijaznila s tem, da ji je mati narava pač dala tudi dlake. V eni od lokalnih oddaj je medijem zaupala, da se je depilirati začela pri 14 letih in danes ve, da je to storila zgolj zato, ker je to od nje pričakovala družba in ne zato, ker bi si to sama res želela. Pred letom in pol pa je imela vsakdanjega stresa in depiliranja pazduh dovolj. Odločila se je, da se bo vrnila k naravi in se sprejela taka, kot je – z dlakami vred. Priznava sicer, da je imela v tem času večkrat trenutke šibkosti, v katerih je svoje pazduhe zakrivala z jopicami. A v istem dihu doda, da ji danes ni žal, da je vztrajala, saj je postala bolj samozavestna, bolj neomajna, bolj samostojna.

Moške motijo predvsem poraščene ženske noge.
Moške motijo predvsem poraščene ženske noge.FOTO: YouTube

Poraščena je bila včasih tudi Julia Roberts.
Poraščena je bila včasih tudi Julia Roberts. FOTO: Reuters

Kosmata in srečna

Številnim ženskam se zdi njeno početje popolnoma neprimerno in nesprejemljivo, moškim neprivlačno, sama pa je sedaj bolj srečna kot kdajkoli prej. Opaža, da moški njene poraščene pazduhe nekako lažje sprejmejo kot ženske, saj verjetno menijo, da je nimajo pravice obsojati, glede na to, da so poraščeni tudi sami. Bolj jih motijo poraščene noge, saj so na tem mestu vajeni gladke in nežne kože. Ženske pa so veliko bolj neprizanesljive in zato poleti na ulici večkrat naleti na čudne ali celo zgrožene poglede, na katere pa se je že povsem navadila. »Sedaj sem zvezda, saj me vsi opazijo,« pravi samozavestna mladenka, ki je bila zgrožena, ko je pred kratkim videla oglas kozmetičnih salonov, v katerem so k depilaciji vabili že 11- in 12-letnice pod pretvezo, da jim ob zgodnji depilaciji resnične dlake nikoli ne bodo začele zares rasti. To kampanjo je Emer označila za neodgovorno oglaševalsko potezo, ki lahko mladim deklicam popolnoma uniči kožo. Prepričana je, da bi zlahka spremenila mišljenje večine žensk, ki se danes zgražajo nad njenimi dlakami, če bi le imela priložnost, da bi se z njimi pogovorila na štiri oči.
 

KOMENTARJI (89)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368