10 let po njegovi smrti razkrila žalostne podrobnosti iz njegovega življenja

J.V.
17.08.2019, 18:13
1
Težko je verjeti, da od smrti legendarnega Patricka Swayzeja mineva že deset let. Okroglo obletnico njegove smrti bo obeležil nov dokumentarni film, del katerega je tudi žena pokojnega igralca, Lisa Niemi. V filmu, ki nosi naslov 'I am Patrick Swayze', Lisa trdi, da je Patrickova mama Patsy, fizično zlorabljala svojega sina, ko je bil ta otrok.

Po svoji mami je igralec podedoval tudi ljubezen do plesa.
Po svoji mami je igralec podedoval tudi ljubezen do plesa.FOTO: Profimedia

Patrick Swayze je 14. septembra 2008 v 58. letu starosti izgubil svoj boj z boleznijo. Igralec, ki se je dve leti boril z rakom na trebušni slinavki, je svojo slavo doživel z vlogo učitelja plesa v filmu Umazani ples iz leta 1987. Njegova zadnja filmska vloga je bila v televizijski seriji The Beast januarja 2009, ki pa so jo poleti nehali predvajati, saj Swayze zaradi bolezni ni mogel pomagati pri promociji. Do konca življenja je ostal pozitiven in vedno nasmejan, njegova soproga Lisa Niemi, s katero je bil poročen od leta 1975 pa vse do njegove smrti, pa je v njegov spomin ustanovila društvo, ki pomaga pri zdravljenju in borbi proti raku.

Zdaj pa se je ob deseti obletnici njegove smrti, Lisa odločila razkriti tudi nekaj novih podrobnosti o življenju svojega pokojnega moža. V dokumentarnem filmu 'I am Patrick Swayze', Lisa trdi, da je igralca kot otroka psihično zlorabljala njegova mama. "Znala je biti zelo nasilna," pove v filmu, ki naj bi svojo premiero doživel prav danes. Patrick je bil drugi od petih otrok, ki so se rodili njegovi mami Patsy in njenemu možu Jesseju.

Po svoji mami je igralec podedoval tudi ljubezen do plesa, saj je bila Patsy dobro poznana koreografinja in učiteljica plesa, imela pa je tudi svojo plesno šolo, v kateri so se učile številne z emmyjem in tonyjem nagrajene zvezde. Ure plesa je kmalu začel obiskovati tudi Patrick in kot trdi Lisa, so Patsyjina obsedenost s perfekcionizmom in njena visoka pričakovanja, pogosto pripeljala do fizične zlorabe. 

Lisa trdi, da je igralca kot otroka psihično zlorabljala njegova mama.
Lisa trdi, da je igralca kot otroka psihično zlorabljala njegova mama.FOTO: Profimedia

V intervjuju za People Lisa trdi, da ji je Patrick priznal, da ga je mama v času otroštva pogosto tepla. Reviji je razkrila tudi to, da je Patrick je v privatnem življenju pogosto povedal zgodbo o tem, kako ga je na njegov 18. rojstni dan Patsy udarjala, preden ji je njegov oče dejal, da se bo od nje ločil, če še kdaj položi roko na njunega sina. "Po tem, ga ni nikoli več udarila,"pravi Lisa. 

Z leti naj bi se Patsy spremenila, saj naj bi ugotovila, da če želi ostati v življenju svojega sina, bo morala spremeniti svoje vedenje. In ga tudi je. S Patrickom sta si ostala blizu vse do njegove smrti, z Liso pa sta ostali v tesnem odnosu tudi po njegovi smrti. Zaradi zapletov po kapi je umrla septembra 2013 v 86. letu starosti. "Bila je zapletena ženska z neverjetno življenjsko silo. Patrick jo je imel zelo rad in jo je spoštoval,"pove Lisa. 

Patrick Swayze je 14. septembra 2008 v 58. letu starosti izgubil svoj boj z boleznijo.
Patrick Swayze je 14. septembra 2008 v 58. letu starosti izgubil svoj boj z boleznijo.FOTO: Profimedia