Zadovoljna.si
Leta 1990 je morala na sodišče, ker je udarila policista.

Novice

Bizarna služba pri Zsa Zsa Gabor

Z. T.
2011-01-09 16:55
2

93-letno Zsa Zsa Gabor so v začetku leta prepeljali v bolnišnico, kjer so ji amputirali spodnji del desne noge. Zvezdnica, ki je znana po tem, da se je devetkrat poročila, ima za sabo burno preteklost, polno škandalov. Zdaj je o delu z njo spregovoril njen nekdanji osebni asistent.

Britanski pisatelj Davide Gerrie je bil osebni asistent Zsa Zsa Gabor, ko je bila igralka na vrhu slave in je veljala za ikono glamurja. Zanjo je začel delati leta 1977 in že njun prvi stik je bil nenavaden – čeprav je bil Gerrie napovedan, mu je Zsa Zsa povedala, da nima pojma, kdo on je in zakaj jo kliče. Ko je končno prišel na razgovor za novo službo, mu je dotedanja osebna asistentka povedala, da to ne bo običajna služba. ''V mesecih, ki so sledili, sem si želel, da bi upošteval njeno svarilo," je dejal Gerrie.

Plavanje v cianidu

Nekdanji mož Zsa Zsa George Sanders je nekoč dejal, da je bilo življenje z njo kot stalno plavanje v stari penini, a Gerrie pravi, da bi bila tekočina bolj podobna cianidu. ''Njen narcistični ego, neznosen temperament in njena velika ljubezen do tega, da je povzročala trpljenje nemočnim, vse to povezano z njenim odkritim rasizmom in njenim pičlim upoštevanjem resnice iz nje delajo najbolj neprijetno osebo, ki sem jo imel kdaj možnost spoznati.''

Potrebovala je strelovod

Kot pravi Gerrie, ga je Zsa Zsa v nekaj mesecih privedla na rob živčnega zloma. Začel je delati nek sončen vikend, ko je bila zvezdnica poročena z irsko-britanskim odvetnikom Michaelom O'Haro. ''Povedali so mi, da Zsa Zsa ne potrebuje le tajnika, ampak tudi zaupnika, svetovalca za javne nastope, kar pa je najpomembneje, a tega mi ni nihče povedala, potrebovala je nekoga, na katerega bi zvračala tisto, kar je bilo njej neprijetno.'' Prvega dne mu je O'Hara pokazal, kaj vse pritiče k njegovi službi – lepo opremljena pisarna s kopalnico. Dokumenti Gaborjeve so bili kaotično razmetani, telefonski imenik popolnoma neurejen. ''Rečeno mi je bilo, naj vzamem, kar želim za kosilo, a izkazalo se je, da v kuhinji ni čisto nič sveže hrane.''

Strežnica jo je želela ubiti

Kmalu je začel spoznavati vse bizarnosti nove delodajalke. ''Opazil sem nekaj, kar mnogi menijo, da je očiten znak norosti – imela je stalno željo po premikanju slik in pohištva in to vsak dan. Poleg tega se je dnevno spravljala na ljudi, ki se ji niso mogli upirati.'' Toda eni od zaposlenih je prekipelo. ''Njeno osebje, od gospodinj, kuharjev do strežnikov, je bilo dnevno izpostavljeno žalitvam, včasih je našla kak nesmiseln razlog, da jih je odpustila. Spominjam se, ko je Zsa Zsa zaposlila ogromno temnopolto strežnico. Nekega dne si je strežnica nakopala bes Gaborjeve zaradi nekega nesporazuma. Slišal sem povzdignjene glasove, nato pa je Zsa Zsa pridivjala v mojo pisarno in dejala, da je strežnica odpuščena. Ob tem pa je uporabila rasistične izraze, česar pa strežnica ni preslišala.'' Nenadoma je zaslišal težke korake, in ko je stopil iz svoje pisarne, je zagledal bizaren prizor. ''Na eni strani je bila Zsa Zsa, ki je 'bruhala' žaljivke z rasistično vsebino, na drugi strani pa se je strežnica že namenila, da ji v glavo vrže težak steklen pepelnik.'' Gerrie je strežnico ustavil, ostala pa je seveda brez službe.

Zakonski čustveni vakuum

Gerrier je imel tudi možnost spoznati, da je Zsa Zsa z O'Haro poročena bolj zato, ker je to preprosto obema ustrezalo, med njima ni bilo čustev. Ko ji je prenesel sporočilo soproga, ni smel dejati, da ji nekaj sporoča soprog, ampak gospod O'Hara. ''Njuno skupno življenje je bil čustveni vakuum.''
Gerrier opisuje Zsa Zsa tudi kot zelo skopuško, preprosto se je odločila, da kakšnega računa ne bo plačala. Včasih je namerno narobe izpolnila kakšen ček, da ga ne bi bilo mogoče unovčiti. ''Jaz pa sem zaposlenim težko razložil, zakaj ne dobijo plačila. Tako je na primer zaposlila prijetno mlado irsko negovalko. Prepričana je bila, da dobro dela. A za njenim hrbtom jo je Zsa Zsa opravljala in v nekem trenutku čiste zlobe je poklicala na banko, da so ustavili njeno zadnje plačilo, ko je bila odpuščena.''

Lagala je tudi o njem

Stalne žalitve in psihično nasilje so Gerrierja s časom pripeljali do roba – ni zmogel več prenašati zvezdničinih muh in njene zlobe, poleg tega ni želel z njo na potovanje po Aljaski, tako da je dal odpoved. Takoj po tem je ves čas dobival klice njenih 'prijateljev' in nato tudi njen telegram. A po vztrajnem prepričevanju se je vrnil, na Aljasko pa mu ni bilo treba iti. Toda ni dolgo trajalo, in ko je zadnjič odhajal z domovanja Gaborjeve, je čutil, kot bi se mu kamen odvalil s srca. Svojega zadnjega plačila sicer ni prejel, je pa od predstavnika podjetja, preko katerega je dobil službo pri Gaborjevi, zvedel, da je o njem govorila, da ji je lagal, da je pravi Žid, kar Gerrier ni, da je njegovo pravo ime David Gittelson ter da je ukradel njeno zlatnino.

Sedem ločitev in razveljavitev

V Budimpešti rojena 93-letna Zsa Zsa Gabor je bila leta 1936 okronana za miss Madžarske, pet let po tem je odšla v ZDA. Takrat so jo opisovali kot iskano igralko z evropskim stilom, ki je nadvse prikupna in graciozna. Njena prva glavna vloga je bila v filmu Moulin Rouge, sledili pa so številni drugi. Čeprav je odigrala v številnih uspešnih filmih, jo večina pozna po tem, da je bila devetkrat poročena, sedemkrat se je ločila, en zakon je bil razveljavljen. Po kronološkem vrstnem redu so bili njeni možje: Burhan Asaf Belge (1937–1941), Conrad Hilton (1942–1947), George Sanders (1949–1954), Herbert Hutner (1962–1966), Joshua S. Cosden, Jr. (1966–1967), Jack Ryan (1975–1976), Michael O'Hara (1976–1983), Felipe de Alba (1983–1983) – ničelna in zadnji Frédéric Prinz von Anhalt (od 1986). Nekoč je dejala, da je odlična gospodinja, saj ji je ob vsaki ločitvi uspelo obdržati hišo. Imela je enega otroka, in sicer hčer Francesco, ki jo je imela z drugim možem Conradom Hiltonom. V svoji biografiji je napisala, da je bila njena hči plod Conradovega posilstva. Leta 2005 je svojo hčer obtožila goljufije, saj naj bi jo pripravila do tega, da je podpisala 2 milijona posojila. Zadeva ni dobila epiloga na sodišču. Leta 2002 je bila udeležena kot sovoznica v prometni nesreči, leta 2005 pa je doživela srčni infarkt. Julija 2010 je doma padla, zaradi česar je bila potrebna operacija zamenjave kolka. Od takrat so jo večkrat urgentno prepeljali v bolnišnico, nazadnje ji je zaradi gangrene grozilo, da ji bodo amputirali spodnji del desne noge.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133