Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Bolno! 4-letno deklico sili hujšati

Z.N.
28. 01. 2012 16.39
20

V zadnji epizodi šova Toddlers and Tiaras, v katerem deklice bolj ali manj pod pritiskom staršev nastopajo na lepotnih tekmovanjih, sta mamici 4-letne Adriane in 8-letne Ever Rose iz Arkansasa spregovorili o tem, da sta hčerki pred tekmovanjem prisilili k hujšanju.

Materi 4-letne Adriane in 8-letne Ever Rose sta v okviru televizijskega šova brez sramu spregovorili o tem, da svoji hčerki silita na dieto, razlog pa naj bi bil, da bi se z bolj vitkim telesom na tekmovanjih lažje uvrstili na višja mesta. "Če ji obleka ne stoji lepo, potem ne dobi veliko točk," je povedala mati 8-letne Ever Rose, s temi besedami pa izzvala veliko ogorčenje. Poleg 8-letnice naj bi se resne shujševalne diete mogla držati tudi 4-letna Adriana, in to samo da bi pri sodnikih naredila boljši vtis in osrečila svojo mater.

8-letnica preveč shujšala

"Več tednov pred tekmovanjem smo že začeli paziti na to, kaj je. Omejili smo ji vnos hrane na 6700 kJ (1600 kalorij) na dan. Paziti moramo, da je obleka slučajno ne bi tiščala," je brez sramu dodala. "Ever Rose je prvič na tekmovanju, odkar je shujšala štiri kilograme in res me zanima, ali se bo zdaj bolje odrezala." Mala Ever Rose je razložila: "Vem, da moram paziti, kaj jem, ampak včasih sem res lačna." Na žalost je deklica za tekmovanje tako zelo shujšala, da ji je bila oblekica celo preširoka.

4-letnica sme jesti samo solato

4-letna Adriane ima še bolj striktno dieto. Mati ji dovoli jesti le solate in pri svojih letih je shujšala kar dva kilograma, a ji je bila oblekica še vedno nekoliko pretesna, zaradi česar je bila mati vidno razočarana. "Naredila bom vse, kar je treba, da jo bom spravila na pravo težo," je dejala mati. "Res si želim, da bi jo kdo opazil!" Številni so ogorčeni in menijo, da bi morala mati pač kupiti večjo obleko, ne pa komaj 4 leta staro hčerko siliti, naj hujša in jo obremenjevati s tem, kaj lahko jé in česa ne. "To je bolno!" pišejo tuji mediji. "Noben otrok, še sploh tako majhen, se ne bi smel obremenjevati s težo."

 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368