Zadovoljna.si
Rada bi ga našla tudi britanska vojska.

Novice

Ganljiva snubitev neznanega vojaka

Z. T.
2011-01-27 15:50
3

Britanka Diane Potts je na svojo telefonsko tajnico prejela nenavadno sporočilo. Neznani vojak, ki naj bi služil v Afganistanu, je pomotoma poklical njeno telefonsko številko, misleč, da kliče svoje noseče dekle, ki jo je želel zaprositi za roko. Britanski mediji poskušajo ugotoviti, kdo je neznanec, ki je pustil ganljivo sporočilo, saj bi ga radi predali pravi naslovnici.

''Živjo, ljubica, jaz sem ...“ Tako se začne skrivnostni telefonski klic neznanega vojaka, ki je ganil Veliko Britanijo. Za zdaj še neidentificirani vojak je želel poklicati svoje noseče dekle, ki jo ob koncu klica poimenuje Samantha, in jo prositi za roko, a je vtipkal napačno številko. Klic je tako posnela telefonska tajnica Britanke Diane Potts, alternativne terapevtke iz Tynesida.

'Ljubim te!'

Neznani vojak svojemu dekletu pove, da jo zelo ljubi in da je žalosten, ker ne more govoriti z njo. Pove ji, da je nedavno v napadu umrl njegov prijatelj. ''Žalosten sem, zelo sem žalosten.“ Pottsova, ki je posnetek predala medijem z namenom, da bi izsledili neznanega vojaka in bi sporočilo prišlo do pravega dekleta, predvideva, da gre za moškega, ki služi v Afganistanu. Britanski mediji po govorici vojaka sklepajo, da prihaja s severovzhoda britanskega otoka.

Rada bi spoznala Samantho

44-letna Pottsova, ki je mati treh otrok, je dejala, da jo je posnetek zelo ganil. ''Verjetno se mu še sanja ne, da je pustil sporočilo na telefonu neznancev. Sicer pa imam sorodnike iz tistih krajev, od koder se predvideva, da naš vojak prihaja.“ Zato si tudi želi, da bi prišla v stik s Samantho ali pa z nekom, ki jo pozna.

Išče ga tudi vojska

Tudi britanska vojska je stopila v akcijo, da bi izsledili neznanega vojaka. Eden od predstavnikov britanskega kontingenta v Afganistanu, polkovnik David Eastman, je povedal, da so kontaktirali vse svoje enote ter jih prosili, naj ga poiščejo. ''Če ga bomo našli, bomo poskrbeli, da pride v stik s svojim dekletom.“ Kot je sporočilo britansko obrambno ministrstvo, ima vsak vojak dostop do satelitskega telefona, s katerim lahko pokliče domov. Telefon je dostopen tudi tistim na najbolj odmaknjenih območjih. Vsak teden imajo na razpolago pol ure za klice.

Poslušajte ganljivi klic neznanega vojaka.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138