Zadovoljna.si
Mzhden Slih se groženj ne boji.

Novice

Ker se je slekla, ji grozijo s smrtjo

Z.B.
27. 11. 2010 19.52
10

Islamski skrajneži so eni najbolj znanih kurdskih pop pevk, Mzhden Slih, zagrozili s smrtjo, ker se v videu za svojo zadno pesem Padasht (strastno sporočilo) za nekaj sekund pojavlja gola, oprsje pa ji zakriva zgolj plišasta igračka.

Mzhden Slih je v Iraku zelo popularna kurdska pop pevka, a kot vse kaže, njeno delo ni všeč islamskim skrajnežem, ki ji grozijo s smrtjo. “Takoj, ko je video izšel, sem prejela več grozilnih telefonskih klicev, neznanci pa so mi očitali, da sem s tem, ko sem se gola pojavila v videu, prekršila tradicije kurdskega naroda.” Mlada pevka, ki je grožnje prijavila na iraški spletni strani al-Sumaria News, poje v kurdskem jeziku in pravi, da zaradi groženj ne bo umaknila videa, ravno nasprotno: “Zaradi groženj sem vse kurdske satelitske televizijske postaje prosila, da predvajajo moj video in sem jim seveda poslala po eno kopijo.”

Za odprto kurdsko družbo

Mzhden je sicer razočarana nad dogodkom, žalosti pa jo tudi dejstvo, da so ji prijatelji povedali, da neka skupina aktivistov pripravlja protestni shod proti njenemu umetniškemu delu. Pevka ne bo odnehala: “Moja filozofija ni v tem, da bi povzročala škandale, temveč stremim za tem, da bi izoblikovali odprto in transparentno kurdsko družbo. Zato bom s svojim delom nadaljevala na način kot ga poznate.” Kljub kritikam, pa je Mzhdenin video, ki so ga objavili tudi na youtube veliko ljudi pohvalilo in ji izreklo podporo pri delu.

Mzhden Slih
Mzhden Slih FOTO: Facebook

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471